Fındığı Güney Kore de tanıdı

 Türkiye'nin dünya üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulundurduğu tarım ürünü fındık, "Food Ingredients Korea" fuarında tanıtıldı.Fındık Tanıtım Grubu'nun (FTG) açıklamasında, Doğu Asya’nın yükselen yıldızı Güney Kore'nin 10 milyonun üstündeki n

Fındığı Güney Kore de tanıdı

 Türkiye'nin dünya üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulundurduğu tarım ürünü fındık, "Food Ingredients Korea" fuarında tanıtıldı.

Fındık Tanıtım Grubu'nun (FTG) açıklamasında, Doğu Asya’nın yükselen yıldızı Güney Kore'nin 10 milyonun üstündeki nüfusuyla "mega kenti" olan Seul’de fuarın bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği belirtildi.

Food Ingredients Korea fuarının gıda sektörünün Asya bölgesindeki başrol oyuncularını tüm dünyadan birçok firma ile bir araya getirdiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünyanın 19 farklı ülkesinden 100 firmanın yer aldığı ve toplam 6 bin gıda profesyoneli tarafından ziyaret edilen fuar sırasında, FTG standını ziyaret eden profesyonel firma temsilcileri ile yapılan ikili görüşmelerde, Türk fındığı hakkındaki sorular cevaplandırıldı. Fındığın farklı sektörlerdeki uygulamaları hakkında bilgi verilmesinin yanı sıra insan sağlığına yararlarına özellikle vurgu yapıldı. Söz konusu yetkililere Ar-Ge çalışmalarında kullanmalarını teminen çeşitli fındık formlarından numuneler verildi."

Açıklamada, Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçen sürecin anlatıldığı tanıtım filminin de fuar boyunca gösterimi yapıldığı ifade edilirken, FTG'nin 20 gramlık ambalajlardaki kavrulmuş fındıklarının ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladığı kaydedildi.

FTG'nin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir stant ile iştirak ettiği fuarda, Güney Kore Gıda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileri, T.C Seul Ticaret Müşaviri Kaan Köktürk ve birçok firma temsilcisi ile görüşmelerde bulunulduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler