Filarmoni orkestrasından muhteşem konser

Trabzon Filarmoni Orkestrası Derneği Başkanı Hüseyin Emre Güçlü ile orkestra şefi Osman Öksüz Trabzon müziği için gerçekten bir değer olduklarını, bir kez daha gösterdiler…Trabzon’un önemli eğitim ve öğretim merkezlerinden bir olan Söğütlü mevkiinde ki, A

Filarmoni orkestrasından muhteşem konser

Trabzon Filarmoni Orkestrası Derneği Başkanı Hüseyin Emre Güçlü ile orkestra şefi Osman Öksüz Trabzon müziği için gerçekten bir değer olduklarını, bir kez daha gösterdiler…

Trabzon’un önemli eğitim ve öğretim merkezlerinden bir olan Söğütlü mevkiinde ki, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi müzik severleri hayran bırakmaya devam ediyor.

Güzel Sanatlar Lisesinin konferans salonunda verilen konserde, salon aileler, öğrenciler ve konuklar tarafından doldurulurken, gecenin sunumunu Yasemin Uzun gerçekleştirdi.

Şefliğini Osman Öksüz’ün yaptığı Trabzon Filarmoni Orkestrasında maestroda Selda Yankın yer alırken, 1.keman grup şefliğini Emek Candaş, 2.Keman gurup şefliğini Zeynep Demiryıldız  ve Berna Tankutay yaptı.

flarmoni-orkestrasi-2.jpg

2009 Yılında Osman Öksüz tarafından kurulan Trabzon Filarmoni orkestrası, Trabzon’da kurulan ilk ve tek özel orkestra olma özelliğini de taşırken, ilk konserini 2010 yılında 25 kişilik bir orkestra ile veren Filarmoni orkestrası,  geçtiğimiz hafta sonu verdiği konserde de ayakta alkışlandı.

Viyola gurup şefliğini Bilge Sungur, Flüt gurup şefliğini Yalçın Yıldız ve Çello Gurup şefliğini Hüseyin Emre Güçlü’ nün yaptığı konserde Melek Yıldız  “Kütahya’nın pınarları” ve “Denizde akşam” parçalarına, solist olarak sahnede eşlik etti.

Dernek olarak 2011 yılında kurulan ve yılda bir kez konser veren orkestranın bundan böyle bu sayıyı arttırmayı planladığı belirtildi. Amacı sanatsal ve kültürel alanda Trabzon’un gelişimine katkı sağlayan, bununla birlikte Trabzon’un ulusal ve uluslar arası platformlarda tanıtan filarmoni orkestrası,  bugüne kadar verdiği konserlerde, klasik batı müziğinin bestecilerinin eserlerine ve kültürümüze ait türkülere, saz eserlerine, ilahilere, tangolara, ve daha bir çok esere yer verdi.

davetliler.jpg

En son okulların da verdikleri konserde,  ülke müziklerine ait eserlere ve bestecilerine yer veren Trabzon Filarmoni orkestrasının bugüne gelmesinde büyük emeği geçen Trabzon Filarmoni Orkestrası Derneği Başkanı,  aynı zamanda okulun çello öğretmenlerinden olan Hüseyin Emre Güçlü ve yine okulun müzik öğretmenlerinden olan Osman Öksüz’ün büyük emeği var.

Trabzon müzik dünyasında da bu isimlerin önemi ve emeği gerçekten  büyük olarak nitelendirirken, Güzel sanatlar Lisesinin  bu yıl atanan yeni müdürü Ömer  Özkurt’a, konseri izleyen Akçaabat kaymakamı   Soner Şenel  çiçek hediye ederek, konseri düzenleyenlere ve katılımcılara  teşekkür etti ve orkestrayı da tebrik eti.

kaymakam-soner-senel-ve-osman-oksuz.jpg

Müziğin yaşamı güzelleştirme yönündeki misyonunu yüksek bir duruşla sergileyen orkestra, Trabzon kültür ve sanat hayatına kattığı değeri de salonu dolduran seyircilerin takdir dolu alkışlarıyla bir kez daha görmüş oldu. Trabzon Filarmoni Orkestrası dernek başkanı Hüseyin Emre Güçlü’de konserin düzenlenmesine vermiş oldukları destekten ötürü, okul müdürü Ömer Özkurt’a orkestra sanatçılarına ve katılımcılara teşekkür etti.

Hafta sonları her zaman olduğu gibi Trabzon’da yaşamayan ve şehri terk eden, Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ise, her zaman Trabzon’da ki her sanatsal faaliyet de  olduğu gibi bu konserdeki davete de  iştirak etmemesi,  davetliler tarafından hiç de hoş karşılanmadı. 

huseyinemre-guclu.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat