Fenerbahçe saldırısındaki tüm iddialar

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Sürmene İlçesi Soğuksu Mahallesinde Rize’den dönen Fenerbahçe tüfekli saldırıya uğradı. Saldırı sonrası birçok şey yazıldı çizildi. Haber Merkezimiz olayın gerçekleştiği günden bugüne kadar yakından takip etti. Gündemd

Fenerbahçe saldırısındaki tüm iddialar

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Sürmene İlçesi Soğuksu Mahallesinde Rize’den dönen Fenerbahçe tüfekli saldırıya uğradı. Saldırı sonrası birçok şey yazıldı çizildi. Haber Merkezimiz olayın gerçekleştiği günden bugüne kadar yakından takip etti. Gündemdeki iddialar neler.

1 – İDDİA OLAYDA TERÖR ÖRGÜTÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) olayın olduğu ilk gün bölgeye Terörle Mücadele Daire Başkan yardımcısını gönderdi. TEM’den gelen yekliler ilk olarak olayın terör suçu olup olmadığı yönünde incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen saldırının yapılış tarzı ve aşamalarını tek tek inceleyen Ankara terör dairesi ve Trabzon TEM şube, bulunan deliller ve olay yerinde yapılan HTS kontrollerinde böyle bir saldırının her hangi bir örgüte ait olma ihtimalinin düşük olduğu tespiti yapıldı.

Uzman ekipler, Bu tür bir saldırıyı her hangi örgüt gerçekleştirmiş olsa, bir şekilde üstlenme açıklaması yapardı ifadelerine yer verdi. Öte yandan DHKP – C, örgüt olarak olayın gerçekleştirdi iddiaları da örgütün yapısı olarak bu tür bir eyleme girmeyeceğini gösterdiği öğrenildi. Örgüt yapmış olduğu tüm eylemler sonrasında kendisine ait internet sitesinden duyuru yapıldığı belirtildi.

2 – İDDİA SEÇİMLERİ BALTALAMAK İÇİN YAPILDI

Bu iddianın sahibi ulusal gazeteler; EGM yetkilileri olayın bu tür bir boyutu olup olmadığını da olay sonrası araştırdılar. Haber Merkezimiz bu iddia ile ilgili olarak yapmış olduğu çalışmada bunanda zayıf bir iddia olduğunu ortaya koydu. Seçimleri engelleme amaçlı yapılan saldırının arkasında örgüt olmaması olayın siyasetten uzak olduğunu gösterdi. Bölgede’da AK Parti’nin oy oranın yüksek olduğu gözlemlenirken CHP ve MHP’nin mecliste birer Milletvekili bulunmakta. Bu aşamada HDP’nin mi saldırının arkasında var söylemi dile getirildi.

Olay sonrası; HDP’ye ait olduğu ileri sürülen bir Facebook sayfasından yapılan paylaşımdan yola çıkılarak bu iddia tekrar tekrar gündeme geldiği biliniyor. Bu paylaşımın sosyal medyada yayılması sonrası Trabzon HDP il başkanlığından açıklama yapılarak bu sayfanın kendilerine ait olmadığı yönünde ifadeler kullanıldı. TEM’in bu aşamada yapmış olduğu çalışmalarda da bulguya rast gelinmedi. Böylelikle bu iddiada zayıflamış oldu.

3 – İDDİA FENERBAHÇE KENDİSİNE SALDIRI YAPMIŞ OLABİLİR

Bu saldırı sonrası Trabzon ve Trabzonspor camiası bu saldırıyı kınadı. Tüm şehir tek ses olarak saldırıyı düzenleyenleri kınadı. Vatandaşlar bu iddia ile ilgili 2 yere dikkat çekti.

a) Fenerbahçe Şike davasında Trabzon camiasına zarar vermek için böyle bir eylem yaptıra bilme ihtimali yüksek olduğu vurgusu yapıldı.

b) Sarı lacivertli kulüp sezonun sonuna gelindiğinden sakat oyuncularının fazla olduğu ve takımın yorgun olduğu bu nedenle sıkıntı yaşadığı bu nedenle bu eylemi kendisi yapmış olabileceği vurgusu yapıldı.

İki aşamalı bu iddianın nedeni ise, Fenerbahçe’nin yöneticisi Ömer T.’nin köyünün saldırının meydana geldiği yer olması. Emniyet, soruşturmasını bu yol ile yapıp yapmadığı henüz bilinmiyor. Bir süre önce olayın faili diye gözaltına iki kişinin de bu yönetici ile bir yakın bağlantısı olduğu ileri sürüldü. Bu iddia sadece vatandaşlar arasında konuşuluyor.

4 – İDDİA ÖNCEDEN OLAY YERİNDE ÇALIŞILMIŞ

Karadeniz Sahil Yolunun Trabzon geçişinde Trabzon ile Of arasında iki kör nokta olduğu ilerisi sürüldü. Bu noktalardan bir tanesi Sürmene ile of arasındaki Çamburnu tüneli ile saldırının yapıldığı nokta. Bu iki bölgede elektrik akımlarının düşük olduğu ve aydınlatmanın yetersiz olduğu öğrenildi. Saldırıyı düzenleyenler burada tesadüfen durmamış ise iki noktayı daha önceden keşif yaptıkları ileri sürüldü. Emniyetin bu iddia üzerinde durduğu öğrenildi.

5 – İDDİA FERDİ HAREKET

Bu olayın ferdi olarak gerçekleştiği öne sürüldü. Kimliği belirişiz şahıs veya şahıslar saldırının olduğu yerde otururken bir anda kafileyi görerek böyle bir saldırıya yapmış olacağı öne sürüldü. Trabzon Polisi yapmış olduğu detaylı çalışama da bu durumun gerçekleşmesinin çok zayıf olduğu ortaya çıktı. Olay yerine yakın ikametlerin alınan ifadelerin böyle bir durumun olmadığı tespiti edildi. Birde telefon sinyallerinde yapılan kontrollerde burada duran olay öncesi bir sinyal alınmadı. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor