Felsefemiz kazanmak

1461 Trabzonspor'un teknik direktörü Hamdi Zıvalıoğlu haber61 TV'de Tuncay Lakot'a konuştu. Zıvalıoğlu takımının PTT Birinci ligine çıkış öyküsünü Lakot'a anlattı.Başarılı teknik adam Zıvalıoğlu sezon içinde ligde çok sakatlaklar yaşadığını ifade ederek,

Felsefemiz kazanmak

1461 Trabzonspor'un teknik direktörü Hamdi Zıvalıoğlu haber61 TV'de Tuncay Lakot'a konuştu. Zıvalıoğlu takımının PTT Birinci ligine çıkış öyküsünü Lakot'a anlattı.

Başarılı teknik adam Zıvalıoğlu sezon içinde ligde çok sakatlaklar yaşadığını ifade ederek, "Başkanla ilk görüşmemde ona bu takımın gerçek yeri PTT birinci ligidir dedim.  Ben göreve geldiğim de 3 maç arka akaya oynayacaktık. Yeni Malatya’ya gittik iyi oynadık mağlup olduk. Bizim puan kazanmamız gerekirdi. Futbolcularımla konuştuk, onlara bunu anlattım. Bizim ligdeki en önemli maçımız Tokat maçıdır. Tokat’ta mağlup olduk ama ondan sonra 11 maç  yenilmedik.Tokat ta 4 stoperimiz sakattı. Lig devam ederken çok sakatlıklar yaşadık, beklenmedik sakatlıklar yaşadık" dedi.

Hamdi Zıvalıoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Play-Off gurubunda önemli olan kendi sahanda gol yemeden rövanşa gitmektir. Finalde iki kez öne geçtik fakat koruyamadık. İş penaltılara kalınca bizde heyecanlandık. Şampiyonluk gelecekti onun heyecanın adı yok.

Türkiye’de eleştiri kolay. Sadece eleştirmek için eleştirenler var. Ama ben bu tip eleştirileri fazla takmam. Elbette hata yapıyoruz. Bakın bizim futbolcuların sahadaki mücadelesini herkes görüyor. Onlar yüreğini sahaya koyuyor. Burada teknik anlamda hata oluyor. Bunu eleştirebilirler bizde bundan ders alırız. Türkiye’de adamı ağacın tepesine çıkarırlar sonra aşağı düşsün diye taş atarlar.

Bakın bu takıma herkes inandı. Medya içinden de büyük destek gördük.Bir çok arkadaşımız abimiz bazı şeyleri görmezden geldi. Yazacaklarını bize inandıkları için yazmadılar. Biz bunun faydasını gördük. Futbolcuları bende böyle konuştum. Zaman zaman eleştirdiler ama o eleştiriler o kadar güzeldi ki biz bunlardan ders çıkardık. Bunlar faydalı eleştirilerdi.

Trabzonspor olayı farklı ona girersek çıkamayız. Bakın ben kent dışında bir çok takımda çalıştım. Buradaki futbolcuların çoğu başka takımları tutuyorlar. Ben Trabzonspor maçlarını onlarla birlikte izlemezdim. Çünkü kızıyordum. Gidip başka odada izlerdim

Trabzonlu oyuncuların sayısı 12'ye yakın 9 da kent dışından oyuncumuz vardı. Ama ben şöyle diyorum 21 futbolcumuzda Trabzonluydu. Mantaliteleri buna uygundu. Ruhları buydu. Trabzon’da yetenekli oyuncular var. Ama yeteneklerin kullanılması yönünde sıkıntı var. Mantalitesi kötü. Benim bir felsefem var. Maçta 3 sonuç var. Ya kazanacaksın ya kazanacaksın ya kazanacaksın yapamıyorsan berabere kalacaksın. Ben futbolcularımızda kuvvet eksiği görüyorum. A takıma oyuncu göndereyim kısa süre içinde geri gelir. Kuvvetli oyuncu için 6 ay gerekir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler