Facebook'ta kadınlara iğrenç tuzak!

Facebook ve Twitter gibi milyonlarca kullanıcının her gün ziyaret ettiği siteyi kullanan dolandırıcılar öyle yöntemler kullanıyor ki kullanıcıların bir anlık dikkatsizliği, pek de hoş olmayan sonuçlar doğuruyor.1 HAFTADA 800 TL KAZANINAğırlıklı olarak kad

Facebook'ta kadınlara iğrenç tuzak!

Facebook ve Twitter gibi milyonlarca kullanıcının her gün ziyaret ettiği siteyi kullanan dolandırıcılar öyle yöntemler kullanıyor ki kullanıcıların bir anlık dikkatsizliği, pek de hoş olmayan sonuçlar doğuruyor.

1 HAFTADA 800 TL KAZANIN

Ağırlıklı olarak kadınlara tuzak kuran pek çok internet sitesi var. Bunlardan biri de kadınlara iş vaadinde bulunan bir site... 'Kendi evinizden çalışarak 1 haftada 800 TL kazanın' sloganıyla kurbanlarına yaklaşan kişiler bunun için Facebook sayfalarını kullanıyor. Facebook'ta binlerce takipçisi olan bir fan sayfasıyla anlaşıp reklamını yaptıran söz konusu site, bu yolla daha çok kullanıcıya ulaşmayı başarıyor.

4 MİLYON İNSANA ULAŞTIĞINI İDDİA EDİYOR AMA...

Siteyi yakından incelediğimizde kendileriyle ilgili 'çok çarpıcı' rakamlar paylaşmayı da ihmal etmiyorlar. Söz konusu sitenin iddiasına göre 4 milyonun üzerinde kişiye bir ay içinde ulaşabiliyorlar. Gerçekten müthiş bir rakam! Ancak sitenin alexa.com üzerinden durumu sorgulandığında 13,177,860'ıncı sırada olduğuna şahit oluyorsunuz. Yani değil 4 milyon kişiye sitenin bin kişiye bile bir ayda ulaşması oldukça güç.

İŞTE O SİTENİN GERÇEK YÜZÜ

Site, evde oturan ve iş arayan, evinde oturarak haftalık 800 TL'ye kadar para kazanmak isteyenler için iş fırsatı sunduğunu iddia ediyor. Biz de hemen siteyle ilgili aklımıza takılan soruları sormak için 'Canlı Desteğe Bağlan'a tıklıyoruz. Ulaş isminde sahte bir hesap sizi karşılıyor. Aslında karşınızda Ulaş diye bir kişi elbette yok; sadece belli satırları otomatik olarak kullanıcıya gönderen tek düze bir sistem kurulmuş. Ulaş isimli sözde müşteri temsilcisi önce bize 'Merhaba ziyaretçi. Size nasıl yardımcı olabilirim' sorusunu yöneltiyor. Biz de 'internet editörlüğü yapmak istiyorum, bunun için ne yapabilirim' diye cevaplıyoruz. Sistem bir süre bekliyor ve ardından uzun bir metin gönderiyor. Bir hayli yazım hatası olan ve Türkçe karakter sıkıntısı yaşayan cevap metninde şu satırlar yazıyor ve dananın kuyruğu kopuyor:

"Kameralı sohbet operatörlüğü özetinde siteye üye olan üyelerle görüntülü olarak sohbet etmektir. Üyeler süre satın alırlar, siz de onlar sürelerini harcadıkça para kazanırsınız. Saatine 20 tl ödenir, haftalık 400 TL'yi geçtiğinizde saat ücreti 25 TL'ye çıkar. Günde 6-8 saat giriş yapmanız durumunda 500-1500 TL arasında bir kazancınız olacaktır.

SAAT SINIRLAMASI YOK

Giriş saatleri sınırlaması yoktur dilediğiniz saatte giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Kamera karşısında yüzünüzü göstermeyecek şekilde şiı bir kıyafetle kamerayı çenenize kadar tutacak şekilde oturursunuz. Üyelerin sizin bayan olduğunuzu anlamasi yeterlidir. Yüzünüz görünmez. Sitenin hiçbir yerinde adınız, telefonunuz herhangi kişisel bir bilginiz yer almaz. Gizlilik ön plandadır.

Ödemeler her hafta pazartesi-salı günlerinde yapılır.

Sitede iletişim bilgisi vermek ya da almak kesinlikle yasaktır. Sadece sanal sohbet servisi olduğumuzun altını çiziyorum.

Özel ve Genel oda olmak üzere 2 tip oda vardır. Genel odalar saatine 1 TL aldığınız tüm üyelerin size yazabildiği odalardır. Buradaki amaç sizi görüp özel odaya almalarıdır. Asıl kazanç yeri özel odadır. Özel odalarda 1'e 1 sohbet edersiniz ve saatine 20 TL alırsınız. Hafta içi kazancınız 400 TL'yi geçince de 25 TL'ye çıkar.

Her tip üye vardır. Normal sohbet etmek isteyen de sapık saçma konular konuşan da. Malumunuz Türkiye 'de yaşıyoruz. Ancak istemediğiniz üyeyi odanızdan atma ve engelleme sanşınız olduğundan bu bir sorun teşkil etmez."

SKYPE HESABI ŞART

Diğer bir deyişle kadınlardan Skype hesabı açılması, kamera karşısına geçmeleri ve erkeklerle saatlerce sohbet etmesi isteniyor ve karşılığında 800 TL kazanılacağı sözü veriliyor.

İletişim numaralarına ulaşmaya çalıştığımız sitede ise herhangi bir telefon numarası, adres bilgisi yer almıyor. Sadece Skype üzerinden görüşmelere olanak veriliyor.

BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Aslında söz konusu site, sosyal medyada sıkça görülen binlerce tuzaktan sadece biri ve bilinçli davranılmadığında tuzağa düşmek işten bile değil. Bu nedenle Facebook sayfasından takip ettiğiniz sayfalardan tıkladığınız link'lere kadar çok ama çok dikkatli davranmak durumundasınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler