Facebook kullananlara kötü haber!

1.4 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook kullanıma sunduğu yeni yöntem ile kullanıcı gizliliği alanında yeniden tepkilerin hedefi oldu.Kullanıcılarının Facebook'ta beğendikleri ve yorum yaptıkları paylaşımları baz alarak kişinin beğenilerini saptayan ve

Facebook kullananlara kötü haber!

1.4 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook kullanıma sunduğu yeni yöntem ile kullanıcı gizliliği alanında yeniden tepkilerin hedefi oldu.

Kullanıcılarının Facebook'ta beğendikleri ve yorum yaptıkları paylaşımları baz alarak kişinin beğenilerini saptayan ve ana sayfayı ona göre kişiye özel dizayn eden Facebook, artık bu işlem için yeni bir yöntem kullanıyor.

Platformdaki algoritmayı değiştiren sosyal medya devi, yeni özellik sayesinde kullanıcıların arkadaş listelerinde yer alan kişilerin paylaşımlarına ayırdığı zamanı ölçebilecek ve kişilerin ilgi alanlarını bu sayede saptayacak.

Yeni sistemin şirketin reklam modeline de adapte edilmesi bekleniyor. Kullanıcılarının beğenilerini daha detaylı bir biçimde kayıt altına alan Facebook'un bu sayede elde edilen bilgiler baz alınarak kişiye özel reklam yayını yapması bekleniyor.

Başka bir deyişle bir arkadaşınızın Paris'e yaptığı geziye ait fotoğraflarda ortalamanın üzerinde vakit harcamamızın ardından Facebook sayfanızda tur reklamları görmeniz oldukça muhtemel

Eski ölçüm sisteminde kişilerin Facebook üzerindeki beğenileri ve yorumları dikkate alınıyor ve dolaylı bir ölçüm yapılıyordu. Daha doğru sonuçlar elde edebileceği belirtilen ve şimdiden pek çok kullanıcının tepkisini çeken özellik ise doğrudan kullanıcıları takip ediyor.

Her ne kadar tepki çekse de Facebook'a kayıt olurken kabul edilen şartlar kapsamında Facebook'un kullanıcı bilgilerini toplama yetkisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler