'Facebook hesabınızı kapatın!'

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği(AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini bildirdi. Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems'in açtığı

'Facebook hesabınızı kapatın!'
Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği(AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini bildirdi.
 
Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems'in açtığı bir dava Avrupa Komisyonu'nun Facebook hakkında şok bir uyarıda bulunmasına vesile oldu.
 
AB'deki 'Güvenli Liman' genelgesine göre ABD'de 'internet veri gizliliğini' koruyan yeterli kanunlar bulunduğu için, merkezi bu ülkede bulunan Facebook, Google gibi firmalar Avrupalı kullanıcıların verilerini Atlantik'in karşı kıyısında toplayabiliyor.
 
Edward Snowden'in sızdırdığı NSA belgeleri ABD'nin Prism adı altında bir veri toplama programı olduğunu ortaya koydu. Maximilian Schrems bu nedenle ABD'nin veri gizliliği konusunda artık güvenilir bir ülke olmadığı gerekçesiyle, 'Güvenli Liman'ın iptali için AB Adalet Divanı'na başvurdu.
 
Kamuoyunda 'Facebook veri gizliliği davası' olarak bilinen bu dava, Facebook'un yanında Apple, Yahoo ve Microsoft gibi devlerle ilgili şikayetleri de kapsıyor.
 
Davada veri gizliliği birçok yönüyle ele alınırken en ilgi çekici açıklama Avrupa Komisyonu temsilcisi Bernhard Schima'dan geldi. Schima, veri gizliliği konusundaki endişelerle ilgili yaptığı açıklamada "Eğer varsa Facebook hesabınızı kapatmayı düşünebilirsiniz" dedi.
 
Avrupa Komsiyonu bunun yanında AB vatandaşlarının gizli bilgilerinin ABD'nin güvenlik kurumlarının eline geçebileceğini ancak buna rağmen ekonomik ve politik nedenlerden 'Güvenli Liman' genelgesinin gerekli olduğu yönünde görüş bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler