Eyvaah! Uzungöl, elimizden çıkıyor

HABER61.NET-HABER SERVİSİ-Yeşilin her tonu ile karşılaştığınız  yerli ve  yabancı turistlerin  gözdesi olan adını doğanın insanlara armağanı olan gölden alan Uzungöl, her geçen gün kirleniyor. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı  Uzungöl yetkililerin ilgisi

Eyvaah! Uzungöl, elimizden çıkıyor

HABER61.NET-HABER SERVİSİ-

Yeşilin her tonu ile karşılaştığınız  yerli ve  yabancı turistlerin  gözdesi olan adını doğanın insanlara armağanı olan gölden alan Uzungöl, her geçen gün kirleniyor. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı  Uzungöl yetkililerin ilgisizliği nedeniyle her geçen gün çöp göl olma yolunda hızla ilerliyor.

img_2966.jpg

Uzungöl de plansız  ve kaçak yapılan binaların sayıları gün geçtikçe artarken görüntü kirliliğide had safhaya ulaştı. Şehrin gürültüsünden kaçıp dinlenmeye gidenlerin yanı sıra şehir dışından gelen turistlerin arabalarıyla  gölün etrafında tur atması hem gürültü kirliliğine sebep oluyor hem de tehlikeye. Her gün onlarca ziyaretcinin misafir olduğu gölde çocuklara ve kendini doğal güzelliğe bırakanlar her an tedirgin. Çünkü trafik kazası olasılığı çok fazla. Hele de bisikletle turluyorsanız aman Allah.

haberin devamı için tıklayınız...

ÇÖP GÖL OLMA YOLUNDA...

Sorun trafikle de bitmiyor. Arıtma tesislerin kaderine terkedildiği yerde çevrede bulunan bazı otellerin ve evlerin kirli atıkları  göl ile buluşuyor.

img_2883-002.jpg

Bir zamanlar baktığında berrak bir yeşillik gördüğün gölde şimdilerde atıkların oluşturduğu kirliliği ve yosunların pisliğini görüyorsunuz. Merkeze yaklaşık 99 km uzaklıkta olan Uzungöl’ün havası genelde serin ve yağışlı olduğu için o pislikler şimdilik koku yapmıyor ama böyle giderse Uzungöl yerini çöplere bırakacak. Çöp göl olma yolunda hızla ilerleyen ve nedense konuşmalarında göl ile övünen yetkililerin bu konulara duyarsız kalması hayret ettiriyor.

haberin devamı için tıklayınız...

HELİKOPTER DELİ EDİYOR!

Üstelik 10-15 dakikalık keyif için ne huzur ne doğada hayvan bırakanlara ne demeli? Helikopter ile turistleri gezdirip ceplerini dolduranlar geleceğe düşünmüyorlar.

h-1.jpg

Uzungöl e gök yüzünden bakmak isteyenler uzaktan çekilen fotoğraflara baksınlar, hiç kimsenin doğadaki keçiler, geyikler başta olmak üzere bir tek canlıyı rahatsız etme hakkı yok. Şehrin gürültüsünden kaçanlar helikopter sesinde de kaçacaklar. Uyanın yetkililer uyanın! 

(twitter üzerinden   yaz ve duygularını paylaş sosyal ağlardada sessimiz çıksın)

HABER:BAHAR KURBAY

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel