Eski sendika başkanından 1 mayıs uyarısı

Eski Trabzon Yol-İş Sendikası 1 Nolu Trabzon Şube Başkanı AK Parti Ortahisar Başkan Yardımcısı Hasan Basri Hatipoğlu’un 1 Mayıs kutlamaları öncesi yaptığı açıklama çok konuşulacak. Trabzon’da Uzun yıllar sendikacılık yapan AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Y

Eski sendika başkanından 1 mayıs uyarısı

Eski Trabzon Yol-İş Sendikası 1 Nolu Trabzon Şube Başkanı AK Parti Ortahisar Başkan Yardımcısı Hasan Basri Hatipoğlu’un 1 Mayıs kutlamaları öncesi yaptığı açıklama çok konuşulacak.

Trabzon’da Uzun yıllar sendikacılık yapan AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Basri Hatiopoğlu açılamasında şu görüşlere yer verdi: “Değerli arkadaşlar sizleri miting alanına davet ederek, kendileri   alana gelmeyip kaçan, çocuk ruhlu ve  karakteri bozuk   sendikacılardan sakının. Yol arkadaşınızı iyi seçin. Ülkemizde ilk 1 Mayıs 1909’da Osmanlı döneminde kutlanmaya başlandı. İkinci meşrutiyetin ilanından hemen sonra 1909’da Üsküp’te Türk, Bulgar ve Sırp işçilerden oluşan yaklaşık yüz kişi ellerinde kızıl bayraklarla yürümüşlerdi. İstanbul’da ilk 1 Mayıs 1910’da kutlanmaya başlandı. Osmanlı döneminden Cumhuriyet’in ilanına kadar 1 Mayıs savaş dönemleri hariç küçük katılımlarla kutlandı.

1 MAYIS HELAL KAZANÇ ÜZERİNE KURULMUŞTUR

1951 yılında Menderes Hükümeti döneminde çıkarılan bir yasayla işçilere 1 Mayıs tatilinde yarım ücret ödenmesi, 1956 yılında ise yine Menderes Hükümeti döneminde işçilere 1 Mayıs tatilinde tam ücret ödenmesi sağlandı. İlginçtir ki sendikalara ve emeğe mesafeli durduğu söylenen merhum Menderes, işçilerin 1 Mayıs’ı gerçek bir resmi tatil olarak kutlamalarını sağlayan yasal düzenlemeleri yapmıştır.2009'da 1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil yapıldı. Hükümet bu tarihî ve önemli kararı yeterince anlatamadığı gibi, bir kısım sendikalar ise "hükümet karşıtı" politikaları nedeniyle adeta bu kararı sabote etmek istercesine 2009 1 Mayıs’ını gerginlik politikalarıyla tartışmalı hale getirdiler. 2010 1 Mayısı tüm konfederasyonlarca Taksim’de birlikte kutlandı .En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Bu özel gününüzü kutluyorum.720 bin taşeron işçisi emekçi kardeşlerim Ak Parti hükümetine  Minnettardır."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem