Eski Bir Kasayı Açan Çift 50.000$ ve Hazine Haritasıyla Karşılaştı

Çift dekorasyon amaçlı ev duvarlarını yeniden yaptırmaya karar verdi. Bu işlem sürecinde yıkılan mutfak duvarının arka kısmından eski bir çelik kasa çıktı. Çiftin bulduğu kasa yere gömülmüş bir şekilde dizayn eldilmişti ve eski tarz bir şifreleme sistemi

Eski Bir Kasayı Açan Çift 50.000$ ve Hazine Haritasıyla Karşılaştı

Çift dekorasyon amaçlı ev duvarlarını yeniden yaptırmaya karar verdi. Bu işlem sürecinde yıkılan mutfak duvarının arka kısmından eski bir çelik kasa çıktı.

Çiftin bulduğu kasa yere gömülmüş bir şekilde dizayn eldilmişti ve eski tarz bir şifreleme sistemine sahipti. Şaşkınlıklarını üzerinden attıktan sonra kasayı açmaya denediler fakat kasa kilitliydi. Kasanın şifresini bilmediklerini, fakat eve ilk taşındıklarında ecza dolabında bir şifre bulduklarını belirten çift, kasa üzerinde bu şifereyi deneyince kasa açıldı.

a1ivssk.jpg

Bu kısma kadar durum ilginç fakat bu kısımdan sonrası daha da ilginçleşiyor. Çiftin buldukları kasanın içinden, çoğunlukla 100'lük banknotlardan oluşmuş tam 51.080$, 1954 yılından kalma bir içki, kitap, notlar, fotoğraf ve hazine haritası çıktı.

Kasada bulunan içki zamanından kalan oldukça ender ve değerli bir içki. Çift, istedikleri takdirde bunu da yüksek fiyata satabilirler. Şişenin yanı sıra kasadan çıkan kitapta 1-7-11 ve 14. sayfalar işaretli. 1, 7 ve 11 sayısı zarla oynanan çoğu kumar oyununda en değerli sayılardır. Bu sayfalarda belirli bilgilendirme notları bulunuyordu, 14. sayfada ise bir harita...

yy58rkn.jpg

Harita, Phoenix'te bulunan belirli bir bölgenin kordinatlarını ve bilgilerini içeriyordu. Sayfalarda yazanlara göre bu haritayı yapan kişi o bölgede bir hazine olduğuna inanıyordu. Notlar Vincent adındaki biri tarafından arkadaşı olan Alan'a yazılmıştı.

Kitapta bulunan sözlerden bazılarının altı çizilmişti. Bu sözlerden "On Philosophical Maps" başlıklı olanda; "Dünya'ya bir bütün olarak bakmanın yollarından birisi de haritanın anlamlarına bakmaktır, yani bu, en değerli şeylerin nerede bulunacağını gösteren bir çeşit plan ya da taslaktır" yazıyordu.

unvcfx3.jpg

Bu durum birçok internet kullanıcısı tarafından "filmi çekilecek durum" olarak nitelendirildi. 

Webtekno

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem