Eşinizle birlikte diyet yapın

Evlilikten sonra kilo artışı birçok çiftin karşılaştığı bir sorundur. Eşinizin ağırlığının yıllar geçtikçe arttığını fark ettiniz ve ona yardımcı olmak, kroner kalp hastalığı, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklardan ve onların yaratacağı

Eşinizle birlikte diyet yapın

Evlilikten sonra kilo artışı birçok çiftin karşılaştığı bir sorundur. Eşinizin ağırlığının yıllar geçtikçe arttığını fark ettiniz ve ona yardımcı olmak, kroner kalp hastalığı, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklardan ve onların yaratacağı risklerden korumak mı istiyorsunuz? O halde eşiniz ile birlikte diyet yapın! İki taraf birlikte yaşam tarzı değiştirme konusunda iş birliği yapmaz ise başarı şansı düşük olur.

Her birinizin kilo kaybı hedefleri farklı olabilir, yine de çiftler birbirini yaşam tarzı değişikliği için motive edebilir. Kadın ve erkeklerin, fiziksel özelliklerine göre boy, kilo gibi kalori ihtiyaçları arasında farklılıklara ya da vermek istedikleri kilo miktarına dikkat edilmeli. Diyetleri arasında bazı değişikliklere ihtiyaç olsa da, deneyimlerime dayanarak eşlerin birlikte diyet yapmaları ile kilo kaybı konusunda daha fazla başarı sağladıklarını söyleyebilirim. 

Diyetinizi monotonluktan kurtarın

Yaratıcılığı bazen eşinize bırakın. Bırakın ara sıra size yemeği eşiniz hazırlasın. Birlikte bitkisel çay içmeyi alışkanlık olarak benimseyin; baharatlarla birlikte lezzetli ve hoş kokulu sıcak içeceklerin keyfini çıkarın. Su şişeleriniz size özel olmalı, üzerine birbiriniz için sevgi dolu notlar yazabilirsiniz. Yemek konusunda birbirinizin hafiyeliğini yapmayın, birbirinizi eleştirmeyin ve sabote etmeyin. Yıkıcı değil, yapıcı olmaya çalışın. Rekabetçi bir tutum izlemeyin; diyeti bir yarışma olarak görmeyin. Erkekler ilk ayda kadınlara göre daha fazla kilo vereceklerdir. Bu sonuç hiçbir zaman sürpriz olmasın. Bunun, erkeklerin fiziksel yapılarından kaynaklandığı bilincinde olun. 

Uyumlu olun

Kadın ve erkeklerin kalori ihtiyaçları farklıdır. Erkekler, kadınlara oranla daha uzun boylu ve daha fazla kaslı yapıdadır ve metabolizmaları daha hızlı çalışır. Bu nedenle, birlikte diyet yaparken; erkeklerin porsiyonları, kadınlara göre daha fazla olacaktır. Birlikte diyet yapmanız, yediğiniz içtiğiniz her şeyin aynı olması gerektiği anlamına gelmez. Bütün yiyecekleriniz zaman zaman aynı olmasa da birbirinize uyumlu olun. 

Erkek ve kadının motivasyonları farklı

Kadınlar, erkeklere oranla daha fazla çeşit ama daha az miktarla yetinirler. Ancak her zaman atıştırmaya meyillidirler. Erkekler, diyete, sağlıklı olmak adına ikna edilebilirler; kadınlar gibi bir küçük bedene girme veya incecik olma hayalleri, takıntıları yoktur. Erkeklerin kilo kaybı için daha makul hedefleri olur. Kadınlar ise imkansızı başarmak ister; çıtayı hep yukarda tutmak isterler. Erkekler çok sıkı diyetler uygulayamazlar; zaten bir aceleleri de yoktur. Kadınların ise daima aceleleri vardır. Bu uğurda bünyelerini zora koşacak diyetlere başlayabilirler, gereksiz kısıtlamalar ile kendilerine zulmetmeye bayılırlar. 

Eşinizi motive edin

 Bu süreçte mümkün olduğu kadar birbirinizi eleştirmekten kaçının. Pozitif düşünce kalıplarıyla birbirinizi motive edin. Öncelikle sağlıklı beslenmeye, abur-cubur satın almamakla başlayabilirsiniz. Eşinizi dışarıda değil, daha çok evde yemek yemeye ikna edin. Restoranlardaki yemeklerin yağ ve kalori oranları daha yüksek, porsiyonları daha büyüktür. Birlikte spor yapacağınız bir merkeze üye olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler