Erdoğan’ın da katılacağı zirve başlıyor

21. BM İklim Zirvesi'ne katılacak olan katılacak liderler, Paris yakınlarındaki Bourget Havaalanı yakınlarında kurulan 18 bin metrekarelik alana gelmeye başladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius , Fransa Çevre

Erdoğan’ın da katılacağı zirve başlıyor

21. BM İklim Zirvesi'ne katılacak olan katılacak liderler, Paris yakınlarındaki Bourget Havaalanı yakınlarında kurulan 18 bin metrekarelik alana gelmeye başladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius , Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve BM aralarında İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Genel Sekreteri Christina Figueres, aralarında Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin de bulunduğu liderleri karşılıyor.

11 Aralık'a kadar devam edecek olan zirveye 195 ülkenin temsilcileri katılırken, 147 ülkeyi de devlet ve hükümet başkanları temsil edecek. 21. BM İklim Zirvesi'nde bu yıl Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Öte yanda 13 Kasım'da Paris saldırılarıyla sarsılan Fransa'da İklim Zirvesi kapsamında güvenlik önlemleri de arttırıldı. Zirvenin yapılacağı bölgede 2 binden fazla polis, ülke genelinde de yaklaşık 8 bin polis görev başında olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem