Erdoğan: İradenizi ortaya koymalısınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir’de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.Erdoğan’ın törende yapacağı konuşma için Cacabey Meydanı’na hazırlanan platforma önce tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençler çıktı. Platforma gelen Kırşehir Bel

Erdoğan: İradenizi ortaya koymalısınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir’de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan’ın törende yapacağı konuşma için Cacabey Meydanı’na hazırlanan platforma önce tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençler çıktı. Platforma gelen Kırşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydana gelişinde 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençler ve Mehter Takımının çaldığı ‘Diriliş’ marşıyla karşılandı. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı.

EN BÜYÜK RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ KIRŞEHİR'DE AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda toplanan yaklaşık 15 bin kişiye yaptığı konuşmada, Kırşehir’in Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği 6’ncı il olduğunu belirterek, "Kırşehir’de çok önemli tesislerin açılışını yapıyoruz. Toplam 76 milyon liraya mal olan bu tesislerin Kırşehir’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kırşehir, yatırımlara doymuyor. Bunda da haklıdır. Kırşehir Belediyemizi kutluyorum. Onların yaptığı yatırım ve çalışmalarla Kırşehir’e yeni bir hava geliyor. Burası Anadolu ve ne Cacabey’e, ne de Ahi Evran’a mahcup olacak. Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santrali de Kırşehir’de açılacak. Bu santral, 150 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak’’ dedi.

TÜRKİYE EMİN ELLERDE

Erdoğan, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra farklı bir Cumhurbaşkanı olacağını söylediğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’de ve dünyada 8 ayrı zirveye katıldığını, birçok ülkeyi ziyaret ettiğini, açılışlar yaptıklarını, çok sayıda misafir kabul ettiklerini belirtti. Erdoğan, "Durmadan, ara vermeden, durmak yok yola devam dedik. Bizim acelemiz var, on yılların birikmiş sorunlarını tek tek çözüyoruz. Türkiye’yi büyütmek ve kalkındırmak için çalışıyoruz. Bizim 2023 hedefimiz var. Bunun için her türlü fedakarlıkta bulunup, çok çalışacağız. Şundan emin olun, Türkiye emin ellerde’’ diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

SOMALİ OSMANLI'NIN EMANETİ

"Geçen hafta Afrika’nın 3 ülkesine resmi ziyarette bulunduk. Geniş bir heyetle gittik. Son olarak Somali’deydik. Savrulan tehditlere rağmen, çekinmeden, korkmadan ya Allah dedik, Somali’ye gittik. Orada programımızı harfiyen uyguladık. Türkiye tarafından yapılan modern bir hastanenin, hemşirelik okulu ve aynı külliyenin içerisindeki caminin açılışını yaptık. Somali Cumhurbaşkanı bana, ’Sizin buraya gelişinizden dolayı çok büyük sevinç var. Eğer serbest bıraksaydık, 1 milyon kişi yollara dökülür, sizi karşılamaya gelirdi ama biz güvenlik için izin vermedik. Bu muhabbeti çok iyi anlamak lazım. Türkiye, hiç kimsenin gitmediği, yalnız bıraktığı Somali’ye sahip çıktı. Neden? Çünkü Somali bize Devlet-i Aliye-i Osmaniye’nin emanetidir. Ecdadımız oraları adaletle huzur içinde yönetti. Ne zaman biz çekildik, oralarda sömürü başladı. Buralara sahip çıkmamız lazım. Kimi siyasi parti liderleri çıkıyor, ‘Ne işiniz var oralarda’ diyor. Allah’a hamdolsun, biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz, büyük düşünüyoruz.

Adama sorarlar, 10 bin kilometre öteden gelip Suriye’de, Irak’ta ne işiniz var derler. Biz büyük düşünüyoruz, biz her yerde varız, var olacağız. Gündem belirleyen bir Türkiye var artık. Biz uzanabildiğimiz her yere uzanacağız. Dünyanın neresinde mazlum varsa oralara uzanacağız. Nerede ecdat yadigarı varsa, onu bulup gün yüzüne çıkarıyoruz. Cibuti’de bize, sizin mirasınız var, dediler. Orada iki ailenin eserleri olduğunu söylediler. Hemen Numan Kurtulmuş beyin başkanlığında bir heyet oluşturduk ve helikopterle oraya gidildi. TİKA aracılığıyla o eserler tespit edildi. Orada bize büyük bir muhabbet var. Her zaman onlarla yatacağız, onlarla kalkacağız.’’

KILIÇDAROĞLU İÇİN "REZİL OLDU" DEDİ

Türkiye’nin mazlum ve ihtiyaç sahibi herkese uzanıp yardım ettiğini belirten Erdoğan şunları "Bize kim gelirse gelsin kapımızı açıyor, soframızı paylaşıyoruz. Şimdi biz kalkınma yolunda olan ülkelere 4,5 milyar dolar yardımda bulunuyoruz. Nereden nereye geldik" dedi.

Erdoğan kendilerini eleştirenlerin "Somali’de ne işiniz var, Suriyelilerin Türkiye’de ne işi var' dediğini belirterek, "Bunlar Kırşehir’de Ahi Evran’ın nefesini alamayanlardır. Biz şehitlerimize, gazilerimize mahcup olmayacak, büyük bir devletin ne yapması gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

Burada adını söylemeden, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na kitap dağıtımıyla ilgili 'montaj fotoğraf' konusunda yüklenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz Somali’ye sahip çıkarken, ana muhalefetin genel başkanı çıktı, Somali’de hastaneye yaptığım ziyareti, meseleyi anlamadan dinlemeden, çocuklara dağıttığım hediyeleri bilmeden, bir saygısızlık yaptı ve bu saygısızlığın sonunda da yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın…, biliyorsunuz, söylememe gerek yok. Biz çocuklara boyama kitapçığı dağıtıyoruz, o anlamak istemiyor. Hep siyasetteki argümanlar hep çirkin oldu, montaja dayalı oldu, hep yalan yanlış haberlere dayalı oldu. Bu edep dışı, bu montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu, kendisi küçüldü, küçük düştü, Türkiye’ye de dünyaya da rezil oldu. 2011’de Somali’ye gittiğimde, ‘ben de Somali’ye gideceğim, dedi. Ne oldu, gidemedi.

Bunların kılavuzu paralel yapı. Paralel yapıyla el ele, kol kola montajı öğrendiler, onu uyguluyorlar. Biz bunlara aldırmıyoruz, aldırmayacağız, işimizi yapacağız. İnşallah ekonomisiyle, dış politikasıyla Türkiye’yi daha da büyütmenin mücadelesini vereceğiz. Onlar durdurmanın, küçültmenin, biz ise büyütmenin mücadelesini vereceğiz. İster Gezici olsun, ister paralelci olsun, kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın milletin iradesinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Biz milletimiz için aşkla çalışıyoruz. Bu yolda da son nefesimize kadar yorgunluk tanımayacağız."

YENİ ANAYASA İÇİN HAZİRAN'DAKİ SEÇİM ÖNEMLİ

Erdoğan, "Bu yıl Haziran’da yapılacak seçimin bir önemli yönü var. Hedef 2023 var. Yeni Türkiye ve yeni Anayasa için siz iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız. Nasıl ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milli irade sağlam olarak ortaya çıkmışsa, inanıyorum ki Haziran’daki seçimde de sizler yine iradenizi güçlü bir şekilde ortaya koyacak ve yeni Türkiye’nin önünü açacaksınız. Yeni Anayasa’nın yapımına iradenizle destek vereceksiniz’’ ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kırşehir’de açılışı yapılacak olan Milli Eğitim Bakanlığına ait 12 tesisin toplam 22 milyon liraya mal olduğunu bildirdi. Törende, Milli Eğitim Bakanlığına ait 12, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait 1, Sağlık Bakanlığı’na ait 3, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait 2, İçişleri Bakanlığı’na ait 2, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 1, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’na ait 4, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait 1 tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Erdoğan, "Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak çökertmek isteyen üst aklın da onun kuklalarının da hevesleri kursaklarında kalmaya devam edecek. Vesayet arzuları devam edenlerin çabaları bundan sonra da sonuç vermeyecek. Paralel yapı başta olmak üzere, demokrasimize ekonomimize kast eden herkese karşı mücadelemiz sürecek. Bizim milletimizin kendisine hizmet edene şükranı ne kadar samimiyse, ihanet edene de tepkisi o kadar şiddetlidir. Nerede bir yatırım varsa hizmet varsa orada bulunmak benim için en büyük mutluluktur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler