Erdoğan: Fetih inşallah 7 Hazirandır

İstanbul'un fethinin 562. Yıl dönümü nedeniyle Yenikapı'da düzenlenen Fetih Kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte çok sayıda bakan, milletvekili ve belediye başkanı katıldı."Yenid

Erdoğan: Fetih inşallah 7 Hazirandır

İstanbul'un fethinin 562. Yıl dönümü nedeniyle Yenikapı'da düzenlenen Fetih Kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte çok sayıda bakan, milletvekili ve belediye başkanı katıldı.

"Yeniden Diriliş, Yeniden Yükseliş" adı verilen kutlama etkinliği 562'den oluşan TSK Mehteran Bölüğünün sahne almasıyla başladı. Saat 14:00'den itibaren Yenikapı Miting alanı dolmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişiyle coşku doruğa ulaştı. Türk Yıldızlarının gösterisiyle coşku daha da arttı. Başbakan Ahmet Davutoğlu şölene gecikmeli olarak katıldı. Davutoğlu Türk yıldızlarının gösterisinin sonuna doğru alana tekneyle geldi. Şölende İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de birer konuşma yaptı. Kosovalı gençler bayraklarıyla fetih şölenine katılırken engelli vatandaşlar için ayrılan bölüm de doldu.

DAVUTOĞLU KONUŞTU

Başbakan Davutoğlu, " Karadan gemileri yürütenlerin çocukları engel tanır mı ? Bu özgüvenle hep beraber yürümeye var mıyız ? Fatih Sultan Mehmet Han hazretleri sadece bir hedefe, rüyaya yürümedi. Ak parti olarak bizler devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz"dedi. Türk yıldızlarının gösterisini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu," Size söz veriyoruz. 2023'de bu semada uçan uçaklar yüzde yüz türk yapımı olacak. Aynen Fatih'in fetihte surları döven topları gibi" dedi. Davutoğlu, "18 yaşında seçilme hakkı talep ettiğimizde, onlara karşı çıkan bir takım çevrelere, muhalefet bir seslenelim. Gençler; yeni fetihlere hazır mısınız? 31 yaşında İstanbul'u fetheden ecdadın çocukları yürümeye hazır mısınız? Ayakta mısınız? Diyorlar ki 'Türkiye küresel güç olamaz', 'bizim çapımız küçük'. Onlara tarihimizi öğretmeye var mısınız?" dedi.

"GELİP YENİ BİR KRİZLE, KOAALİSYON RÜYALARIYLA, BİR TAKIM KUMPASLARLA BU ÖZGÜVENİMİZİ YIKMAK İSTİYORLAR"

Başbakan Davutoğlu, "Birileri bizim özgüvenimizi yıkmak istiyor. hep bir araya gelerek 7 Haziran'da Türkiye'ye özgüven devriminiz yaşatan, Türkiye'yi kudretli kılan kadrolara karşı bir tuzak kuruluyor. Bu tuzağı kuranlara ders verecek misiniz? Biz 12 yıl içinde milletimize özgüven aşıladık. Sağlıkta, ulaştırmada, savunma sanayinde. Gelip yeni bir krizle, koalisyon rüyalarıyla, bir takım kumpaslarla bu özgüvenimizi yıkmak istiyorlar. Yurt dışındaki iş birlikçileri yeni fetihleri engellemek istiyor. Karşı duracak mıyız?" şeklinde konuştu.

"İZİN VERİR MİSİNİZ?"

Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, izzet sahibi olduğunu ifade ederek, "Kendi tankını yapıyor, kendi topunu yapıyor, kendi füzesini yapıyor, kendi savaş gemisini yapıyor, kendi bölgesel uçağını, insan hava aracını yapıyor. Birileri de diyor ki, 'Türkiye'ye bu kadar güç fazla. Türkiye'nin gücü biraz budamak lazım'. İzin verir misiniz?" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN TORUNUNU ÖPTÜ

Davutoğlu'nun konuşmasında önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı torunu geldi. Davutoğlu'nun eline öpmek isteyince ise Davutoğlu Erdoğan'ın torunun elini öptü.

DEV POSTER AÇILDI

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun 4 bin 709 metrekarelik dev bir posteri ile aynı ölçülerde dev bir Türk bayrağı açıldı.

ERDOĞAN KONUŞTU

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlad-ı Fatihan" denilerek kürsüye çıktı. Hz Muhammed'in İstanbul'un fethiyle ilgili sözlerini Arapça ve Türkçe olarak tekrarlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, " Zulüm 1453'de başladı, Ermeni soykırımı, Pontus soykırımı diyen hainlere imkan vermeyeceğiz. İstanbul'u kesintisiz kuran okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara asla meydanı bırakmayacağız. Bu milleti bölmek için her yola başvuranlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

"FETİH 7 HAZİRANDIR"

Fetih'in anlamını bilenlerin her şeyi bileceğini söyleyen Erdoğan, "Fetih Çanakkaledir. Fetih kurtuluş savaşıdır. Fetih, 1994'dür. Fetih 14 Mayıs 1950'dir. Fetih inşallah 7 Hazirandır. Yeni Türkiye yolunda bu önemli dönüm noktasında birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde başarıyla geçmektir. Fetih yeniden diriliş için, yeniden yükseliş için bir olmaktır, diri olmaktır. kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır" dedi.

"YASAKLARIN TÜRKİYE'SİNDEN ÖZGÜRLÜKLERİN TÜRKİYE'SİNE GEÇİŞİ BU ANLAYIŞLA BAŞARDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendiğimizde, bizde aynı anlayışla hareket ettik. Darbecilerle bunun için mücadele ettik. Cuntacılarla bunun için mücadele ettik, vesayetçilerle bunun için mücadele ettik. Yasakların Türkiye'sinden özgürlüklerin Türkiye'sine geçişi bu anlayışla başardık" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"ZAFER KORKAKLARIN İŞİ DEĞİLDİR"

"Şunu unutmayın, fetih nasıl bitmeyen bir süreç ise buna karşı mücadele de bitmeyen bir süreçtir. Şair ne diyor gençler? 'Zafer seni uçuracaktır. Fakat bilki iradende sarsıntı varsa, gönlünü bilhassa korku sararsa, ya gözlerin kararırsa veya biraz mest olursan zafer seni birden bire sırtından atar'. İrademizde sarsıntı olmayacak. O zaman zafer bizi sırtından atar. Çünkü zafer korkakların işi değildir. Türkiye güçlü olmak zorunda. Biz güçlü olacağız ki tüm, kardeşlerimize, tüm dünyaya el uzatacağız. Veren elin alan elden hayırlı olduğu inancı ile tüm kardeşlerimizin yanında olacağız" Medyaya yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'ı paçavra olarak nitelendirdi.

"CASUSLUKTUR, AJANLIKTIR, BUNUN HESABINIDA VERECEKLER"

"Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcını çalar" diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Yeter artık bu millete kılıç çaldığın. KPSS sorularını çaldınız. Millet zekatını, sadakasını, kurbanını çaldılar. Milletin çoluğunun , çocuğunun rızkını çaldılar. Suriye'deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatlarını çaldılar. Utanmadan, sıkılmadan bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Casusluktur, ajanlıktır, bunun hesabını da verecekler. Düşün artık milletin yakasından. Kamikaze gibi saldırıp durduğunuz yer, bilesiniz ki, hani Yahya Kemal diyor ya, 'Galip et çünkü bu son ordusudur İslam'ın' nidasıyla sıkı sıkıya sarıldığımız Türkiye'dir. Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır, bunu bilesiniz. Yolumuza karalılıkla devam ediyoruz. Devam edeceğiz ve asla bunlara böyle bir tavizi vermeyeceğiz"

TEKNEDEN İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından ilk kez Cumhurbaşkanlığı sarayında görülen 16 Türk devletini temsil eden askerler sahnenin altına dizildi. Erdoğan askerlerin önünden bir tur attıktan sonra miting alanının kenarında bulunan okçuluk şampiyonasını ziyaret edip, bir süre okçuları izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şölenin sonundaki havai fişek gösterisinden önce tekneye binerek deniz yoluyla Yenikapı'dan ayrıldı. Şölen lazer ve havai fişek gösterisi, ardından ise TSK Mehteran Bölüğü’nün konseriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler