Erdoğan CHP'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otobüs ve minibüsçü esnafı ile Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda hitap eden Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun "2 milyon Suriyeliyi geri göndereceğiz" açıklamalarını

Erdoğan CHP'yi eleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otobüs ve minibüsçü esnafı ile Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.
 
Toplantıda hitap eden Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun "2 milyon Suriyeliyi geri göndereceğiz" açıklamalarını eleştirerek "Suriyeli misafirlerimizi zorla geri göndermekten, kapı dışarı etmekten bahsediyorlar. Bunlar, 'Biz zalim Esed'e teslim edeceğiz ve zalim Esed'de bunları bildiği gibi yapsın' diyor. Ama biz buralarda olduğumuz sürece bu kardeşlerimiz bizim misafirimizdir" dedi. Toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de 7 Haziran Genel Seçimi için otobüs ve minübüsçü esnafından destek beklediklerini belirterek programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan hediye takdiminde yer aldı.
 
"BEN HER PARTİYE EŞİT MESAFEDEYİM"
 
Başkanlık sistemi için 400 milletvekili gerektiğini yineleyen Erdoğan, "Parlamenter sistem artık miadını doldurdu. 10 Ağustos 2014 itibariyle, şahsımın doğrudan milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı olarak seçildiği günden itibaren Türkiye, yeni bir günün kapısını aralamış oldu. Biz buna yeni Türkiye diyoruz. Ortada bir gerçek var. 400'ün verilmesi lazım. 400'ü verin yeni Anayasa rahatlıkla kurulsun. Ben her partiye eşit mesafedeyim. Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin" diye konuştu.
 
"ZALİM ESED BUNLARI BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN, DİYOR"
 
CHP'nin seçim vaatlerini eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilere yönelik açıklamaları için "Suriyeli misafirlerimizi zorla geri göndermekten, kapı dışarı etmekten bahsediyorlar. Hani Azeri kardeşlerimiz Iğdır'da esir düşmüşlerdi ya ve o zaman Stalin'in yönetimi ne yazık ki bunları Botan Köprüsü'nün üzerinde kurşuna dizdi. Fakat o zamanki İnönü yönetimi bunları onlara teslim etti. Ne diyordu o zaman Azeri kardeşlerimiz biliyor musunuz ? 'Bizi onlara teslim etmeyin, siz öldürün'. Bak değişen bir şey yok, aynı zihniyet. Şimdi bunlar, 'Biz zalim Esed'e teslim edeceğiz ve zalim Esed de bunları bildiği gibi yapsın' diyor. Ama biz buralarda olduğumuz sürece bu kardeşlerimiz bizim misafirimizdir" ifadelerini kullandı.
 
"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA VESAYETİN MUHAFIZI DEĞİL, MİLLETİN TEMSİLCİSİ VAR"
 
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Cumhurbaşkanlığı makamındayım diye yan gelip yatacak halim yok. Milletimize de bazı şeyleri hatırlatmak bizim asli görevimizdir. Artık Cumhurbaşkanlığı makamında vesayetin muhafızı değil, milletin kendi yetki verdiği kendi temsilcisi var. Bunun tarafsızlıkla bir ilgisi yoktur. Bu milletin yanında olmanın en başta gelen şartıdır. Ben herhangi bir partinin tarafında değilim. Tercihim vardır o ayrı konu. Ama ben milletin tarafındayım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler