Engelli kadrosundan kaç öğretmen atandı?

Bakan Nabi Avcı, "Hükümet olarak engellilerin önündeki her türlü engelin kaldırılması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. 2013'te engelli kadrosundan 311 öğretmen atadık, bugün ise bin 282 arkadaşımız sınıflarda öğrencilerle buluşuyor" dedi.Bağcı

Engelli kadrosundan kaç öğretmen atandı?

Bakan Nabi Avcı, "Hükümet olarak engellilerin önündeki her türlü engelin kaldırılması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. 2013'te engelli kadrosundan 311 öğretmen atadık, bugün ise bin 282 arkadaşımız sınıflarda öğrencilerle buluşuyor" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi Projesi"nin açılışı, Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirildi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çok sayıda davetli katıldı. 

Programda konuşan Nabi Avcı, Hükümet olarak son yıllarda engelliler için önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, "Öncelikle, bu projeyi hayata geçiren, engellilerin ürettiklerinin internet üzerinden satışına izin veren Bağcılar Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Hükümet olarak engellilerin önündeki her türlü engelin kaldırılması konusuna büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. 2013'te engelli kadrosundan 311 öğretmen atadık, bugün bin 282 arkadaşımız sınıflarda öğrencilerle buluştu. Engelli öğrencilerimiz için de okula ulaşma imkanı olmayan sayısı ne olursa olsun, bir tane bile olsa çocuklarımıza evlerinde eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimiz evlerine gidiyor ve yaşlarının gereği olan eğitimi evlerinde veriyor. Bu atölyenin yazarlarla başlaması ve çizerlerle devam etmesinden mutlu oldum" diye konuştu.

İLK ÇİZİMİ AVCI YAPTI

Konuşmaların ardından, programa katılanlara kum sanatıyla "teşekkürler" yazan Bakan Avcı, sanatçı Hasan Kaçan ile projenin ilk çizimini sahnede gerçekleştirdi. Avcı, daha sonra beraberindekilerle, proje kapsamında engellilerin yaptığı ürünlerin satışa sunulduğu "www.bencemakul.com" internet sitesinden ilk alışverişi yaptı. Programın sonunda bedensel engelli Uğur Tapan, katıldığı kursta çizdiği eseri Avcı'ya hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim