Emeklilere vefa borcumuz var

Trabzon AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan STK ziyaretlerini sürdürüyor.İlk ziyaretini Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi'ne yapan Yıldırımhan Başkan Burhan Bayraktar'dan emeklilerin sorunları hakkında bilgi alarak istişarelerde bul

Emeklilere vefa borcumuz var

Trabzon AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan STK ziyaretlerini sürdürüyor.

İlk ziyaretini Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi'ne yapan Yıldırımhan Başkan Burhan Bayraktar'dan emeklilerin sorunları hakkında bilgi alarak istişarelerde bulundu. Türkiye'de emeklilerin AK Parti iktidarıyla birlikte belli bir seviyeyi yakaladığını belirten Yıldırımhan, emeklilerin sorunlarını ortadan kaldırıcak yasaların bir an önce çıkarılması var gücüyle çalışacağını kaydederek, "Avrupa ülkelerine de baktığınız zaman burada emeklilerin durumunun çok parlak olmadığını görüyorsunuz. Türkiye 70 yıllık sorunlarını on yılda bitiremez. Ülkemizde geçmiş dönemlerden kalan çok ciddi sosyal güvenlik sorunları birikmiş." dedi.

1-237.jpgEMEKLİLERE HİZMET BİZİM İÇİN GÖREVDİR

Terör sorunun bitirilmesi birlikte buraya harcanan paranın eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik alanlarına kaydırılacağına vurgu yapan Yıldırımhan şöyle konuştu: "Böylece hem emeklilerin hem de eğitim ve sağlık imkanlarının iyileştirilmesi sağlanacak. Biz toplumun her kesimine hizmet için varız. Biz ülkemizi ve insanımızı seviyoruz. Bu nedenle bize düşen görev tüm imkanlarımızla birlikte gayretli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmek. Herkesin bu ülkede ayağını yorganına göre uzatması lazım. Türkiye'nin nüfusu hızla artıyor. Ülkemizin hizmet alanlarındaki açığı hızla kapanıyor. Her yıl artan genç nüfusa yeni istihdam alanları ve hizmet imkanları sunulması lazım. Eğitim ve sağlık hizmetlerinin öncelikli olarak iyileştirilmesi lazım. Şu anda Türkiye'de payı en çok artırılan alan eğitim sektörü haline geldi. Terör sorunun bitirilmesi birlikte buraya harcanan para bu alanlara kaydırılarak hem emeklilerin hem de eğitim ve sağlık imkanlarının iyileştirilmesi sağlanacak. Biz toplumun her kesimine hizmet için varız. Bir tarafı ayrı tutup bir tarafa farklı davranmak bizim anlayışımıza ters bir durumdur. Bulunduğumuz görevlerdeki imkanlarımızı halkımıza hizmet için sarfetmeliyiz. Bu amaçla yola çıktık. Millevekili olmamız durumunda toplumun bütün sorunlarını kendi sorunlarımız olarak göreceğiz. Biz bir kesime yakın durup diğer kesime uzak duramayız. Ülkemizde emekliler çok ciddi seviyelere gelmesine rağmen hala zor şartlar altında geçimlerini sürdürüyorlar."

EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar Türkiye'de emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığına dikkati çekerek şu ifadelere yer verdi: "Trabzon'da 134 bin emekli açlık sınırının altında güçlükle yaşamlarını sürdürüyor. Emekliler arasındaki maaş farkının ortadan kaldırılması için bir anca önce intibak yasasının çıkarılması lazım. Trabzon'da 134 bin emekli oy  kullanacak. Şu anda şehrimizde 6500 üye ile Trabzonspor'dan sonra en fazla üyesi bulunan sivil toplum örgütüyüz. Emeklilerin en önemli sorunlarından bir tanesi de sağlık harcamalarında yapılan kesintilerdir. Sağlık hizmetlerinde emeklilerden 12 çeşit katkı payı alınıyor bu bizi bitirdi. Trabzon'da yapmış olduğunuz hizmetleri yakından tanıyoruz. Vekil olmanız durumunda Trabzon'da vakıf eserlerine yapmış olduğunuz hizmeti emekliler için de sergileyeceğinizden eminiz." Ziyaretin son bölümünde Başkan Burhan Bayraktar Yıldırımhan'a emeklilerin sorunlarıni içeren bir dosya vererek bu sorunların çözümü için için destek istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset