Eksi 20 derecede kar banyosu !

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Taşkapı Mahallesi sakinleri, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü kış mevsiminde, kaplıca sularında yüzmenin keyfini sürüyor. Soğuk havalar Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürürken, Van'ın Erciş ilçesinde

Eksi 20 derecede kar banyosu !

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Taşkapı Mahallesi sakinleri, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü kış mevsiminde, kaplıca sularında yüzmenin keyfini sürüyor.

Soğuk havalar Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürürken, Van'ın Erciş ilçesinde yer altından çıkan sıcak suda, açık havada banyo keyfi yapılıyor. İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki 100 haneli 800 nüfuslu Taşkapı Mahallesi sakinleri, Zilan Deresi kenarında yer altından çıkan sıcak kaynak suyunun önünü kapatıp üstünü açık havuza çevirerek soğuk havaya aldırış etmeden yüzmenin keyfini yaşıyor. Çıplak halde sıfırın altında yaklaşık 20 dereceyi bulan buz gibi havada kar üzerinde kartopu oynayan gençler, yine soğuğa aldırmadan kar banyosu yapıyor.

SICAK SUDAN KARIN ÜZERİNE

Günde 2- 3 kez sıcak suya girdiklerini belirten mahalleli, bu kaynağın kendileri için büyük bir nimet olduğunu belirterek, "Dışarısı eksi 20 derece soğuk olsa bile suya girdikten sonra soğuğu hissetmiyoruz. Yorgun olduğumuz zaman gelip yıkanıyoruz ve tüm yorgunluğumuz geçiyor. Gece gündüz bizim için fark etmiyor. Buz gibi bir havada kar altında böyle bir havuza girmek bize ayrı bir zevk veriyor. Buraya gelip hem banyomuzu yapıyoruz, hem de suyun termal olmasından dolayı rahatlıyoruz. Ama biz bu suyun daha verimli kullanılmasını istiyoruz. Su boşuna akacağına evlerimizin ısıtmasında kullanılsın. Bunun için yetkililerin buraya termal ısıtma için bir yatırım yapmasını istiyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler