Zamlar enflasyonu zıplattı!

Ocak ayı enflasyona beklentilerin çok üzerinde geldi. Tüketici fiyatları ocak ayında aylık bazda yüzde 1,65 arttı. Beklenti yüzde 1,14'lük artış yönündeydi. Ocakta üretici fiyatları ise yüzde 0,18 geriledi.ENFLASYON NEDEN BEKLENTİLERİ AŞTI? Enflasyonu yuk

Zamlar enflasyonu zıplattı!

Ocak ayı enflasyona beklentilerin çok üzerinde geldi. Tüketici fiyatları ocak ayında aylık bazda yüzde 1,65 arttı. Beklenti yüzde 1,14'lük artış yönündeydi. Ocakta üretici fiyatları ise yüzde 0,18 geriledi.

ENFLASYON NEDEN BEKLENTİLERİ AŞTI?
 
Enflasyonu yukarı çeken temel unsur alkol ve tütünden sonra gıda fiyatlarındaki yükseliş oldu. Aylık en yüksek artış yüzde 14,26 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. 
 
ZAM ŞAMPİYONU DOMASES OLDU
 
Ocak ayında yüzde 51,26 ile en yüksek artış domates fiyatlarında yaşandı. Ocak ayında endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 4 çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1,71, ev eşyasında yüzde 1,08, lokanta ve otellerde yüzde 0,95, konutta yüzde 0,70, sağlıkta yüzde 0,5, ulaştırmada yüzde 0,5, eğlence ve kültürde yüzde 0,24, eğitimde yüzde 0,1 artış oldu. 
 
GİYİM VE AYAKKABI DÜŞTÜ 
 
Haberleşmede yüzde 0,02, giyim ve ayakkabıda yüzde 6,95 düşüş gerçekleşti.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi