Yüzde 1.6 büyüdük!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.6 oranında büyüdü. Beklenti yüzde 2.5 büyüme olacağı yönündeydi.EN HIZLI BÜYÜYEN SEKTÖR GAYRİMENKULTÜİK verilerine göre üçüncü çeyrekte tarım sektörü yüzde 2.9 büyüdü, en hızlı büyüyen sektör yüzde 5.4 ile

Yüzde 1.6 büyüdük!


Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.6 oranında büyüdü. Beklenti yüzde 2.5 büyüme olacağı yönündeydi.

EN HIZLI BÜYÜYEN SEKTÖR GAYRİMENKUL
TÜİK verilerine göre üçüncü çeyrekte tarım sektörü yüzde 2.9 büyüdü, en hızlı büyüyen sektör yüzde 5.4 ile gayrimenkul oldu. Üçüncü çeyrekte daralan tek sektör yüzde 1.2 ile toptan ve perakende ticaret oldu.Hanehalkı tüketimi üçüncü çeyrekte yüzde 0.5 daraldı.

9 AYLIK BÜYÜME YÜZDE 2.6 OLDU
Türkiye ekonomisi ilk 9 aylık dönemde yüzde 2.6 büyüdü.  Birinci çeyrek büyüme hızı yüzde 3.4'ten yüzde 3.3'e revize edildi. İkinci çeyrek büyüme hızı yüzde 2.9'dan yüzde 3'e revize edildi.

PİYASAYI NASIL ETKİLEDİ?
Beklentilerin oldukça altında gelen sanayi üretim verisi ile büyüme verisi ardından gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 5.77'den yüzde 5.73'e kadar geriledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi