Yıldız: İndirimin vatandaşa yansıması için erken

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması için erken olduğunu söyledi. Rusya’dan alınan doğalgaza indirim haberiyle ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan bir açıklama geldi.

Yıldız: İndirimin vatandaşa yansıması için erken
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması için erken olduğunu söyledi.
 
Rusya’dan alınan doğalgaza indirim haberiyle ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan bir açıklama geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması konusunda,
 
"Erken ama çok erken görüyorum. Çünkü BOTAŞ karı üzerinden değil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor" dedi. Yıldız, Rusya ile müzakere edilecek yeni boru hattında Botaş'ın ortaklığını konuşmadıklarını ifade etti. Bakan Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Putin'in doğalgazda yüzde 6 indirim açıklamasının teklif olduğunu, kendilerinin de karşı teklif sunduklarını söyledi.  Yıldız “Bu teklifi olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz ama karşı  teklifimiz henüz nihayetlenmedi.Rusya'dan doğalgazda daha yüksek bir miktarda indirim talep ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler