Yastık altına yeni yöntem!

Ekonomi yönetiminin hazırladığı 2014-2016 Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan hedeflere göre birikmiş tasarrufu olan vatandaşlara paralarını nasıl daha iyi değerlendirecekleri konusunda eğitim desteği verilecek.Bu konuda özellikle faiz hassasiyeti olan

Yastık altına yeni yöntem!

Ekonomi yönetiminin hazırladığı 2014-2016 Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan hedeflere göre birikmiş tasarrufu olan vatandaşlara paralarını nasıl daha iyi değerlendirecekleri konusunda eğitim desteği verilecek.

Bu konuda özellikle faiz hassasiyeti olan ve olmayan vatandaşlara yönelik, farklı farklı yatırım aracı çeşitliliği ve bilinçlendirme faaliyeti yürütülecek.

Yastıkaltı için yöntem

Bu kapsamda, faiz kazancı istemeyenlerin yastıkaltındaki birikimlerinin ekonomiye kazandırılması için faizsiz yatırım araçları yaygınlaştırılacak. Bununla birlikte bu kesimin faiz olmadan gelirlerini artırmalarını sağlayacak finansal araçların varlığı konusunda bilgilendirme yapılarak farkındalığın artırılması sağlanacak.

Bilinçli yatırım eğitimi

Harcama yerine tasarruf edip birikimlerini banka mevduatı, repo, Hazine iç borçlanma senetleri ve benzeri yatırım araçlarında değerlendirmeye çalışan vatandaşlara yönelik ise yeni bir eğitim faaliyeti yürütülecek.

Bu amaçla tasarruf sahiplerinin her geçen gün artan finansal ürün çeşitliliği karşısında bilinçli kararlar almasını sağlayacak şekilde finansal eğitimler verilecek.

Ayrıca mali piyasalara yönelik atılacak adımlara da yer verilen programda, reel ekonominin ihtiyaçlarını karşılayan mali piyasaların etkin ve şeffaf işleyen yapısının güçlendirilmesinin temel amaç olduğu ifade edildi.

Uzun vadeli yatırım için yasa çıkarılacak

Programda, alınacak önlemler sıralanırken, finans piyasalarına ilişkin uyuşmazlıkların süratli ve etkin bir şekilde çözümüne yönelik düzenleme yapılacağı, uygulamaların da güçlendirileceği ifade edildi.

Tasarrufların uzun vadeli finansal araçlara kaydırılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağı belirtilen programda, girişim sermayesi, bireysel katılım sermayesi, kredi garanti fonu, mikro kredi uygulamaları ve sermaye piyasası imkânlarının da geliştirileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler