Yarım çeyrek altın satışa sunuldu!

Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle İstanbul Altın Rafinerisi tarafından piyasaya sürülen ve çeyrek altının üçte 1 ağırlığında olan yarım çeyrek altın, Konya'daki sarraflarda satılmaya başlandı.Sarrafların büyük bir umutla beklediği yarım çeyrek altın

Yarım çeyrek altın satışa sunuldu!

Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle İstanbul Altın Rafinerisi tarafından piyasaya sürülen ve çeyrek altının üçte 1 ağırlığında olan yarım çeyrek altın, Konya'daki sarraflarda satılmaya başlandı.

Sarrafların büyük bir umutla beklediği yarım çeyrek altının piyasayı canlandıracağını umduklarını belirten sarraf Mehmet Kuşdemir, "Altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar altına yönelmeyi bıraktı.

Bu nedenle çeyrek altının üçte 1 fiyatına olan yarım çeyrek altının vatandaşlar tarafından ilgi göreceğine inanıyorum.

Yarım çeyrek altın, daha elimize geçmeden vatandaşlar gelip sormaya başlamıştı. Elimize geçte olsa ulaşan yarım çeyrek altının piyasayı biraz canlandıracağını umuyoruz" dedi.

ALTIN HEDİYE GELENEĞİ SÜRECEK

Türk halkının özel günlerde altın hediye etmesinin bir adet haline getirdiğini dile getiren Kuşdemir, "Vatandaşlarımız altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu geleneği sürdürmekte zorlanıyordu.

Çeyrek altının 160 liralarda seyrettiği şu günlerde her ne kadar altın fiyatları düşse de yine de vatandaşlar için fiyatlar yüksek bulunuyor.

Bu nedenle altın alıp hediye etmekten çekiniyor. 60 lira civarında satışa sunulan yarım çeyrek altının bu geleneği sürdürmeye çalışan vatandaşlar tarafından ilgiyle

karşılanacağını umuyoruz.

Hem vatandaşlarımız daha ucuza altın alacak, hem de bu geleneği sürdürmüş olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler