Vergiler kalkıyor mu?

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, elektronik haberleşmedeki vergilerin yüksekliğine işaret ederek, vergilerin önce kademeli, sonra tamamen kaldırılmasını önerdi.AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın başkanlığını yaptığı TBMM Bilgi Toplu

Vergiler kalkıyor mu?

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, elektronik haberleşmedeki vergilerin yüksekliğine işaret ederek, vergilerin önce kademeli, sonra tamamen kaldırılmasını önerdi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın başkanlığını yaptığı TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Komisyon, taslak raporunu hazırladı.
 
Taslak raporda, bilişim sektöründe mevcut büyüme hızının umut verici olduğuna, sektörün iş ve istihdam yaratma potansiyeli bulunduğuna işaret edildi.
 
Elektronik haberleşme sektöründe uygulanan KDV oranının, diğer ülkelerde uygulanan KDV oranına yakın olduğu ancak sektöre özgü vergi uygulamaları nedeniyle Türkiye'deki vergi yükünün daha yüksek oranda gerçekleştiği vurgulandı.
 
Özel İletişim Vergisi'nde mobil ve sabit ayrımının kaldırılması ve uygulanan farklı vergi oranlarının eşitlenmesinin önerildiği taslak raporda, özel iletişim vergisinde kademeli olarak indirime gidilmesi ve sonunda tamamen kaldırılması talep edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi