Vergi kaçırana yurtdışı kıskacı

Hükümet, OECD ve Avrupa Konseyi'nin öncülüğünde vergi kayıp kaçağını önlemek amacıyla harekete geçti. Vergi kaçıran kişi gittiği ülkede de kendi ülkesinde gibi takip edilecekAnlaşmaya göre, vergi kaçıran kişi gittiği ülkede de kendi ülkesinde gibi takip e

Vergi kaçırana yurtdışı kıskacı

Hükümet, OECD ve Avrupa Konseyi'nin öncülüğünde vergi kayıp kaçağını önlemek amacıyla harekete geçti. Vergi kaçıran kişi gittiği ülkede de kendi ülkesinde gibi takip edilecek

Anlaşmaya göre, vergi kaçıran kişi gittiği ülkede de kendi ülkesinde gibi takip edilecek. Anlaşmayı imzalayan ülkeler birbirlerinin vergiyle ilgili bilgi taleplerini karşılama konusunda kapsamlı bir işbirliği yürütecek.

Talepte bulunulan devlet, başvuran devletin vergi alacağını kendi vergi alacağıymış gibi tahsil etmek için girişimlerde bulunacak.

Türkiye koyduğu çekinceyle anlaşmayı kendisiyle ilgili olarak sadece gelir, kurumlar ve KDV ile sınırlı tuttu.

Anlaşmada bu kapsamda, bilgi değişimi, eşzamanlı ve yurtdışı vergi incelemeleri, tahsilatta yardımlaşma ve tebligat konuları da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler