Vergi borcu olanlar son gün 31 Ekim

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 6111 Sayılı Kanun' kapsamında vergi borçlarını yapılandıran; ancak eksik veya ödeme yapmayan mükellefleri uyardı. Serdar Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, yapı

Vergi borcu olanlar son gün 31 Ekim

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 6111 Sayılı Kanun' kapsamında vergi borçlarını yapılandıran; ancak eksik veya ödeme yapmayan mükellefleri uyardı. 

Serdar Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, yapılandırdığı borcunu henüz ödemeyen vatandaşların, 31 Ekim 2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ödemelerini yapmalarını istedi.
 
Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanılabilmesi için yapılandırılan alacakların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiğini hatırlatan Aksoy, "15 Haziran 2012 tarihi itibariyle bir takvim yılında ikiden fazla taksitini süresinde ödemeyen ya da eksik ödemesi nedeniyle kanundan yararlanma hakkını kaybeden mükelleflerimize 31 Ekim 2012 tarihine kadar yasadan faydalanma imkanı getirilmiştir. Mükelleflerin, yasayı ihlale neden olan taksitlerini belirtilen tarihe kadar ödemeleri gerekir" dedi.
 
'KREDİ KARTI İLE DE ÖDENEBİLİR'
 
Aksoy, kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde, ödenmeyen borç tutarlarının yapılandırma öncesi haline dönüşeceğini ve alacaklara gecikme zammının eklenerek 6183 Sayılı Kanun hükümlerince cebren takip ve tahsil edileceğini ifade etti. Aksoy, "Gelir İdaresi Başkanlığı, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yığılmaların önlenmesi için mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkânı sunulmuştur.
 
Mükellefler, yapılandırdıkları borçlarını ve kanun hükümlerine göre matrah ve vergi artırımları sonucunda oluşan borçlarını vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi peşin veya taksitli olarak www.gib.gov.tr adresinde internet vergi dairesinden kredi kartıyla da ödeyebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler