Üretken Belediye Proje Yarışması

Ülkemizdeki tüm belediyelere yönelik olarak düzenlenen Üretken Belediye Proje Yarışmasının ikincisi yapılıyor. Yarışmanın ilki, 2009 yılında uygulanan, uygulamaya başlayan veya sonucu o yıl içerisinde alınan projeler için yapılan Yarışma geçen yıl ilki ya

Üretken Belediye Proje Yarışması

Ülkemizdeki tüm belediyelere yönelik olarak düzenlenen Üretken Belediye Proje Yarışmasının ikincisi yapılıyor.

 

Yarışmanın ilki, 2009 yılında uygulanan, uygulamaya başlayan veya sonucu o yıl içerisinde alınan projeler için yapılan Yarışma geçen yıl ilki yapılmış olmasına rağmen büyük yankı uyandırmıştı.

 

Merkezi Ankara’da bulunan Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği tarafından yürütülen Yarışmanın ikincisi başladı.

 

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Halil Memiş yarışma dolayısıyla yaptığı açıklamada, proje başvurularının 7 Ocak 2011 tarihine kadar alınacağını, yarışmanın ödül töreninin 2011 Ocak ayının sonunda yapılacağını, ödül töreninin yarışmaya katılan tüm projelerin tanıtımının gerçekleştirileceği bir etkinlik olacağını, aynı zamanda ödül töreninin yapılacağı tarihte belediyelere yönelik olarak çok farklı bir etkinlikte planladıklarını, ancak çalışmalar kesinleşmeden açıklama yapmalarının uygun olmayacağını ifade ederek, ödül töreni programı ile birlikte yapılacak tüm etkinliklerin 2011 Ocak ayının başlarında kamuoyuna duyurulacağını ifade ettikten sonra;

 

Yarışmanın ülkemizdeki tüm belediyelere açık olduğunu, ancak bu yarışmada ülkemizdeki tüm belediyelerin etkin şekilde uyguladıkları projelerle yarışmada yer almaya davet ettiğini ifade etmiştir.

 

Yarışmanın ölçeği ne olursa olsun ülkemizdeki tüm belediyelere açık olduğunu belirten Memiş, belediye başkanlarının belediyelerinde uygulama imkanı bulduğu projelerin, hem diğer projeler ile yarışmasını, hem de projelerinin kamu oyu ile paylaşılma, tanıtılma ve ülkemiz düzeyinde diğer belediyelerce de uygulanma şansını yaratmayı amaçlayan Üretken Belediye Proje Yarışmasının ikincisine uyguladıkları, faaliyete geçirdikleri ve uygulamakta oldukları projelerini sunmalarını arzu ettiklerini belirtti.

 

Memiş aynı zamanda yarışmadaki temel hedeflerden birinin belediyelerimizin proje üretmelerini teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla ve diğer belediyelerle paylaşılmasını sağlamak olduğunu, bu suretle, belediyeler tarafından ortaya konan ve uygulanan projelerin tüm mahalli idarelerce paylaşılmasının ve diğer belediyelerce de ülke genelinde uygulanabilir hale getirilmesinin sağlanacağını ifade etti.

belediye.20101210141745.jpg

Yarışma; Çevre ve Altyapı Projeleri, İyi Yönetim Projeleri ve Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler olmak üzere üç ayrı başlık altında yapılıyor ve belediyeler de “Büyükşehir Belediyeleri, İl Belediyeleri, Büyükşehir İlçe Belediyeleri ve Nüfusu 50.000’nin üzerindeki belediyeler”, “Nüfusu 50.000’nin altındaki İlçe Belediyeleri” ve “Belde Belediyeleri” olmak üzere üç ayrı kategoride yarışıyor.

 

İlki geçen yıl yapılan yarışmada bazı büyükşehir belediyeleri ve birçok büyükşehir ilçe belediyesi olmak üzere 10 belediyeye ödül verilmişti.

Bu yıl yapılan yarışmada kategoriler ve yarışma başlıkları itibariyle toplam 30 projenin ödüllendirileceği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi