Ucuz poliçe kalkacak mı?

Bu yılın sonundan başlayarak, Avrupa ülkelerinde yaşayan kadınlar araç sigortası ödemelerinde sürpriz zamlarla karşı karşıya kalabilirler. Yıllardır erkek sürücülerin daha sık kaza yapıyor olması sebebiyle kadınlara daha ucuz poliçeler sunan sigorta şirke

Ucuz poliçe kalkacak mı?

Bu yılın sonundan başlayarak, Avrupa ülkelerinde yaşayan kadınlar araç sigortası ödemelerinde sürpriz zamlarla karşı karşıya kalabilirler. Yıllardır erkek sürücülerin daha sık kaza yapıyor olması sebebiyle kadınlara daha ucuz poliçeler sunan sigorta şirketleri, Avrupa Birliği'nin 21 Aralık'tan itibaren uygulamaya girecek olan yeni düzenlemeleriyle beraber, kadınlara uygulanan indirimi kaldıracak gibi görünüyor.

Yapılan yeni düzenlemelerle, sigorta primlerinde kadınlarla erkekler arasında ayrımcılık yapılması artık yasaklandı. Uzun zamandır araç sigortalarına erkeklere oranla yaklaşık 300 dolar daha az ödeyen kadınlar için bu durum biraz zorlayıcı olacak gibi görünüyor. Aralık ayında başlayacak uygulamada erkeklerin ödediği primlerinin düşürülmesindense, kadınların ödediği primlerin artırılması daha olası görünüyor.
 
YAKLAŞIK 200 BİN KADIN ETKİLENECEK
 
İstatistiklere göre erkekler, kadınlara oranla çok daha sık ve çok daha fazla hasara yol açan kazalara sebep olduğu için, erkeklerin ödediği araç sigortası primlerinin düşürülmesi pek olasılık dahilinde görülmüyor. Bu da geriye tek bir seçenek bırakıyor: Kadınların ödediği primlerin ücretini artırmak.
 
Sigortacılar daha şimdiden prim fiyatlarını artırmaya başladı, ancak aralık ayından sonra bu uygulama iyice yayılacak. Yeni zamlar, Avrupa'da ehliyeti olan 30 yaşın altındaki yaklaşık 200 bin kadını etkileyecek. Genç kadınların primlerinin yükseldiğini görmesi kesin gibi de olsa, genç erkeklerin de primlerinin düştüğünü görmesi olasılık dahilinde.
 
TARIM REKORA GİDİYOR
 
Kurulduğu yıl toplam 200 bin poliçe üreten Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), yıl sonuna kadar 730 bin poliçe yapmayı hedefliyor. Tarım Sigortaları Havuzu İşletmesi AŞ Genel Müdürü Bülent Bora, şunları kaydetti: ‘’Bu rakam, Türkiye’deki tarımsal üretim alanlarının yüzde 20’sinden fazlasını sigortaladığımızı gösteriyor.
 
Bu anlamda poliçe sayımızın hızla artması bizi rekora koşturuyor. Türk toplumunun sigortaya bakışı henüz istenilen seviyeye gelemedi. Deprem sigortası yaptırmazsanız, olası bir depremde zararınızı karşılayamazsınız. Buna rağmen, bu sigortayı yaptıranlar yüzde 25’ler seviyesinde. Biz kırsal kesimi sigortalıyoruz ve yüzde 20’lerdeyiz. Kırsal kesimin sigortaya bakış açısını düşündüğümüzde, çok ciddi bir sigortalanma oranına ulaşmış durumdayız.’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi