Ucuz palamut devri bitti

AV mevsiminin başlamasının ardından başlayan palamut bereketi sona eriyor. Palamudun göç etmesi, kötü hava koşulları ve bayram öncesi balıkçıların sefere çıkmamasına ve palamut fiyatlarının yükselmesine neden oldu.4 tanesi 10 liraya düşen palamudun tanesi

Ucuz palamut devri bitti

AV mevsiminin başlamasının ardından başlayan palamut bereketi sona eriyor. Palamudun göç etmesi, kötü hava koşulları ve bayram öncesi balıkçıların sefere çıkmamasına ve palamut fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

4 tanesi 10 liraya düşen palamudun tanesi yeniden 7 TL’ye yükseldi.Kocamanlar Balıkçılık Beşevler Şubesi İşletme Sahibi Ömer Kocaman, palamut fiyatlarının yükselmesindeki en önemli etkenin balığın göç etmesi olduğunu belirterek, kötü hava koşulları ve Kurban Bayramı nedeniyle balıkçıların paydos etmesinin de etkili olduğunu söyledi.

Kocaman, "Tekneler denize açılmayınca fiyatlar otomatik olarak yükseldi. Şu an vatandaşın yiyeceği en sağlık yiyecek balık. Talep de çok. Bu nedenle fiyatlar her yerde arttı. Palamudun tanesi 2- 3 lirayken, şu an 6- 7 liraya kadar çıktı" diye konuştu.

 

Kurban Bayramı’ndan da balık sayısında bu düşüş devam ederse fiyatların daha da artabileceğini ifade eden Kocaman, "Balığın daha bol ve ucuz olması konusunda vatandaşın büyük beklentisi vardı. Bayramdan sonra da balık böyle kıtlaşırsa, palamutun fiyatı 10- 12 liraya kadar çıkabilir" dedi.

 

GÖÇ ETMEYE BAŞLADI

 

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 3 tanesi 10  liradan satılan palamut, balıkçı tezgahlarında tanesi 5 liradan satılmaya  başlandı.

 

Alaplı Su ürünleri Derneği Başkanı Erkan Yılmaz, gazetecilere yaptığı  açıklamada, Karadeniz'de son yılların en bereketli balık sezonunun yaşanması  nedeniyle palamut bolluğu yaşandığını söyledi.

 

Palamudun Karadeniz'den göç etmeye başladığını ifade eden Yılmaz, “Av  sezonun açılmasıyla Karadeniz'de palamut bolluğu yaşanmaktaydı. Bu bolluk  fiyatları da balıkçı tezgahlarına yansıyarak palamudun 3 tanesi 10 liradan  satılıyordu. Ancak son günlerde palamudun göç etmeye başlaması, kötü hava  şartları ve Kurban Bayramı'na girilmesi nedeniyle balık fiyatları yükseldi. Bugün  tezgahlarda palamudun tanesi 5 liradan satılmaktadır. Bir palamut 900 gram  geliyor” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler