Türközen, adliyeye sevk edilecek

 Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde belediyeye yönelik rüşvet, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda üç gündür gözaltında tutulan, aralarında CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de bulunduğu b

Türközen, adliyeye sevk edilecek

 

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde belediyeye yönelik rüşvet, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda üç gündür gözaltında tutulan, aralarında CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de bulunduğu beş kişi, bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilecek.
 
Ayvalık KOM Büro Amirliği'nde gözaltında tutulan Başkan Türközen'in avukatı Hikmet Denli, operasyona Ali Yılmaz adına Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen imzasız ve adressiz bir şikayet dilekçesinin kaynaklık ettiğini öne sürdü. Gözaltına alınan Türközen, Fen İşleri Müdürü Sedat Akyalı ve Alım Satım Müdürü Recep Kurtoğlu ile belediyeye iş yapan müteahhitlerden iki kişinin sorguları, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldı. Dün de dokuz belediye çalışanı, ifadelerine başvurulmak üzere getirildi. Dün belediye ek hizmet binası önünde bir açıklama yapan Av. Denli, "40 yıllık hukukçuyum, böyle akıl almaz suçlamalarla ilk kez karşılaşıyorum. Başkan Türközen, spor kulüplerine destek vermiş. Vermesin mi yani? Gençler kahve köşelerinde mi otursun? Niçin memurlar pazaryerlerinden fazla para topluyormuş? Bunlar meclis kararıyla yapılan işler. Bu iddialarla bir yere gidilemez. Adresi tespit edilemeyen Ali Yılmaz adındaki bir vatandaşın iddialarıyla yola çıkılıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz." dedi.
 
Bu arada adliye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün CHP’lilerin Türközen için sevgi gösterisi yapacağı, bunun için belediye hoparlörüyle çağrıda bulunacakları öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi