Türkiye'nin Riski az getirisi fazla

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kuveyt ziyareti kapsamında düzenlenen Kuveyt - Türkiye İş Forumu, başkent Kuveyt’te yapıldı. Foruma Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra, Kuveyt ziyaretinde ona eşlik eden bakanlar ve işadamları da katıldı. Her iki ülkeden çok sayı

Türkiye'nin Riski az getirisi fazla
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kuveyt ziyareti kapsamında düzenlenen Kuveyt - Türkiye İş Forumu, başkent Kuveyt’te yapıldı. Foruma Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra, Kuveyt ziyaretinde ona eşlik eden bakanlar ve işadamları da katıldı.
 
Her iki ülkeden çok sayıda işadamının katıldığı forumda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dost iki ülke arasındaki ilişkilerin çok yönlü şekilde gelişeceğini söyledi. Türkiye’de Kuveyt’ten daha çok yatırım beklediklerini dile getiren Gül, “Türkiye yatırım bakımından riskleri az, getirisi yüksek bir ülke.” dedi. Gül Kuveyt'in de yer aldı Körfez coğrafyasına sadece yatırm gözüyle bakmadıklarını, buradaki istikrar ve güvenin diğer bölgelerin istikrarı olarak gördüklerini kaydetti.
 
Kuveyt ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerinin çok yönlü şekilde ele alındığı forumda ticari ve ekonomik işbirliği alanında bundan sonra yapılabilecek hususlar üzerinde duruldu. 
 
Forumun açılış konuşmasını yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Mehmet Büyükekşi, ticaret hacminin 3 kat artmasına rağmen gerçek potansiyeli yansıtmadığını dile getirdi. Büyükekşi hedeflerinin 625 milyon dolar olan ticaret hacmini 1 milyarın üstüne çıkarmak olduğunu kaydetti.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise politik istikrarla ekonomide gelecek vaat ettiğini dile getirdi. Şimşek, büyümenin risklere rağmen pozitif yönde olduğunu belirtti. Türkiye’nin petrol ve doğal gaz rezervlerinin azlığına dikkat çeken Şimşek, özellikle yenilenebilir enerji konusunda Kuveytli girişimcileri işbirliğine davet ettiklerini aktardı. Bakan Şimşek, konulması devamında Kuveyt tarafını kast ederek, “Siz paranızı Avrupa ülkelerine, Avrupa ülkeleri ise Türkiye’ye yatırıyor. Bu yüzden buraya kalabalık bir işadamı heyetiyle geldik.” diyerek Kuveytli girişimcileri Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi