Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,"Türkiye 2-3 yıla kalmaz dünyanın sınıflandırmasına göre yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek" dedi.Beraberinde AK Parti Batman Miletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Murat Güneştekin ile bir çay ocağında buluşma sözü verdiğ

Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,"Türkiye 2-3 yıla kalmaz dünyanın sınıflandırmasına göre yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek" dedi.

Beraberinde AK Parti Batman Miletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Murat Güneştekin ile bir çay ocağında buluşma sözü verdiği gençlerle bir araya gelen Şimşek, tek tek tanıştığı gençlerin sorularını yanıtladı.

Batman'a yönlik gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin sorularla karşılaşan Bakan Şimşek, Batman'da ciddi yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi.

Yatırımlardan söz eden Bakan Şimşek, teşvik sistemi ile yakında ilave istihdam sağlanacak yeni fabrikaların kurulacağını belirtti.

Gelin bin yıllık kardeşliğimizi pekiştirelim

"Havayolu ulaşımı, karayolu ulaşımı, yetişmiş eleman ve teşvik sistemi Batman'da var" diyen Şimşek, ilin tek eksiğinin huzur olduğuna vurguladı.

Bakan Şimşek, "Gelin bin yıllık kardeşliğimizi pekiştirelim. Gelin sorunları demokrasi içerisinde çözelim. Temel hak ve özgürlükleri arttıralım. Birlikteliği daha da güçlendirelim" dedi.

Bunun üzerine gençler, "Bizler barışa alıştık. Bundan bir daha da dönmeyiz" diye konuştular.

Bakan Şimşek, barışı sabote etmek isteyenlerin olduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Açık söyleyeyim barış ortamını sabote etmeye yönelik çok derin yapılar içeride ve dışarıda var. Bizler bu huzur, barış ve kardeşliğe sahip çıkarsak belki abartılı gelecek ama Batman ikinci bir Gaziantep olacak.  Bundan 10 yıl önce Batman'ın ihracatı 600 bin dolardı. Geçen yıl ihracat 80 milyon doları aştı. Nedir ki 80 milyon dolar? Biz şimdi milyar doları hedefliyoruz."

Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek

Asgari ücret ve yoksulluk sınırına ilişkin soru üzerine Bakan Şimşek, Türkiye'deki asgari ücret ve yoksulluk sınırında gelinen noktayı anlattı.

Şimşek, şunları kaydetti:

"Uluslararası tanımlar var. Birleşmiş Milletler dolar bazında tanımlar yapmış. Örneğin 4 dolar 30 sent. 2 dolar 15 sent. Ama en üst rakam 4 dolar 30 sent. Günlük kişi başına harcanan. 2002 yılında Türkiye nufusunun neredeyse 3'te biri. Yani nüfusun yüzde 30'u, 4 dolar 30 sentin altında yaşıyordu. Bu Birleşmiş Milletler'in tanımı. Mutlak yoksulluğun en üst düzeyi. Geçen seneki rakamlara göre bu oran yanlış hatırlamıyorsam yüzde 1.7'ye indi. Yani yoksulluğu da bu memleket azaltmış. Biz bunu sıfırlayıp göreceli yoksulluk olarak görmek istiyoruz. Sizin bahsettiğiniz rakamlar o çerçevede. Ancak yüksek gelirli ülkelerde bu hususlar olabilir. Ben söylemiyorum Dünya Bankası söylüyor. Türkiye 2-3 yıla kalmaz dünyanın sınıflandırmasına göre yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek. Biz yoksulluğu da ciddi bir şekilde azalttık. Şimdi size Türkiye'de asgari ücret Avrupa Birliği üyesi 11ülkeden daha fazladır desem inanmazsınız. Bulgaristan'da  90, Romanya'da 110 Euro'dur."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi