Türkiye için üzücü rapor!

Goldman Sachs dün yayınladığı CEEMEA Enflasyon Monitörü raporunda, Orta-Doğu Avrupa, OrtaDoğu, Afrika bölgesinde enflasyonda ivmenin pozitife döndüğünü belirtirken, Enflasyon dinamiklerine ilişkin sinyal veren TRIM göstergesinin enflasyonun önümüzdeki dön

Türkiye için üzücü rapor!
Goldman Sachs dün yayınladığı CEEMEA Enflasyon Monitörü raporunda, Orta-Doğu Avrupa, OrtaDoğu, Afrika bölgesinde enflasyonda ivmenin pozitife döndüğünü belirtirken, Enflasyon dinamiklerine ilişkin sinyal veren TRIM göstergesinin enflasyonun önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya için endişe kaynağı olabileceğini işaret ettiğini vurguladı.
 
Türkiye ve Rusya'da kur zayıflıkları ve talep baskılarını yukarı yönlü riskler oluşturduğunu belirten Goldman Sachs, bu ortamda TCMB ve Rusya MB'nin para politikasını gevşetmek için çok fazla alanı olmadığını ifade etti. Goldman Sachs, içinde bulunulan durumda Türkiye ve Rusya'dan gelecek 4 çeyrek dönemde parasal çıkılaştırmaya gitmelerini beklemenin şaşırtıcı olmadığını da belirtti.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler