Türkiye ekonomisinde tehlike çanları

  Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin görünümünü durağandan negatife çeviren S&P'den bu kez Türk bankalarına yönelik uyarı geldi. S&P'den yapılan açıklamada "ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımları azaltımının etkileriyle Türk bankalarının varlık kalitel

Türkiye ekonomisinde tehlike çanları

  Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin görünümünü durağandan negatife çeviren S&P'den bu kez Türk bankalarına yönelik uyarı geldi. S&P'den yapılan açıklamada "ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımları azaltımının etkileriyle Türk bankalarının varlık kalitelerinin daha kırılgan bir noktaya geldiği görülüyor" denildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) ekonomik baskıların Türk bankalarının varlık kalitesi üzerinde ağırlık kazanmaya başladığı belirtildi.

S&P'nin Türk bankacılık sektörüne ilişkin yaptığı açıklamada, son yıllardaki hızlı kredi büyümesinin sonrasında, yükselen yerel politik riskler ile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımları azaltımının etkileriyle, Türk bankalarının varlık kalitelerinin daha kırılgan bir noktaya geldiğinin görüldüğü ifade edildi.

Bankaların kazanç ve güçlü sermaye miktarlarının, potansiyel varlık zaaflarına karşı önemli denge unsurları olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2013'ün ortasından itibaren TL'deki değer kaybı, bankaların döviz borçlanmalarındaki direnci test etmektedir ve bu durumun 2014 yılında da devam edeceği öngörülmektedir. Konut kredilerinde herhangi bir yükseliş şu an için görülmese de ticari kredilerdeki büyümenin bir şişkinlik yaratma potansiyeli bulunmaktadır.

Bankaların varlık kalitesi koşulları güçlü görülmektedir ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) tarafından etkin önlemler alınmaktadır. BDDK'nın bu yöndeki önlemleri varlık kalitesinin etkisinin hafiflemesinde etkili olmuştur."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi