Türk Lirası değer kazanacak

 .ABD’li Wall Street Journal gazetesi Türk Lirası ve ve Meksika pesosunun falına baktı. Gazete, gelecek 10 yılda Türk lirası ve Meksika pesosunun büyük hamle yapacağını öngören bir makale yayımladı. ABD’li Wall Street Journal gazetesi Türk Lirası ve ve Me

Türk Lirası değer kazanacak

 .

ABD’li Wall Street Journal gazetesi Türk Lirası ve ve Meksika pesosunun falına baktı. Gazete, gelecek 10 yılda Türk lirası ve Meksika pesosunun büyük hamle yapacağını öngören bir makale yayımladı.

 

ABD’li Wall Street Journal gazetesi Türk Lirası ve ve Meksika pesosunun falına baktı.

 

ABD’li Wall Street Journal (WSJ) gazetesi gelecek 10 yılda Türk lirası ve Meksika pesosunun büyük hamle yapacağını öngören bir makale yayımladı. Makalede “2001’den beri Avustralya ve Kanada dolarlarına yatırım kârlı oldu. Şimdi ise Meksika ve Türkiye’nin parlama zamanı” denildi.

 

Piyasalarda Avustralya ve Kanada dolarlarının daha yıllarca kazandıracağı düşüncesinin hâkim olduğunu belirten makalede, buna karşın “geçmişteki performans gelecekteki sonuçların garantisi değil” uyarısında bulunuldu. Makalede, döviz piyasalarında gelecek 10 yılda Meksika peso’su ve Türk lirasının büyük hamle yapacağı beklentisinin geliştiği, geçtiğimiz yıllarda kötü performans gösteren TL ve pesonun yükselişe geçmesinin öngörüldüğü vurgulandı.

 

ABD dolarının son 11 yılda pesoya karşı yüzde 37, TL’ye karşı yüzde 169 değer kazandığı anımsatılan yazıda liranın 11 yıl önceki düzeyine dönmesi halinde, bu yatırıma yönelenlerin çok kâr edebileceği belirtildi.

 

‘MERKEZ KAZANIYOR’

Türkiye’de yatırımcılar için yüksek getirilerin çekiciliğinin de bir faktör olabileceğini kaydeden yazarlar, Merkez Bankası’nın faiz politikasına dikkat çekerek şöyle devam ettiler: “TL’yi desteklemek ve enflasyonu kontrol altında tutmak için Merkez Bankası faiz koridoru uyguluyor.

 

Bazıları, bu faiz politikasının ekonomik büyümeyi zorlaştırdığı gerekçesiyle eleştiriyor. Ancak şimdilik Merkez Bankası enflasyonu kontrol altında tutarken yüksek getirileri dengeleme mücadelesini kazanıyor. Bu arada Türk ekonomisi büyümeyi sürdürüyor ve faiz oranları daha çok yabancı parayı ülkeye çekebilir.”

 

Makalede Meksika’nın bu yıl büyüme oranının yüzde 3.25 ile 4.25 arasında olacağı, faizlerin yüzde 4.5, enflasyonun ise yüzde 3.85 seviyesinde seyrettiği vurgulanarak bu ülkenin de Avrupa ve ABD’den daha iyi fırsatlar sunacağı kaydedildi

.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler