Türk heyeti İtalya'da

EXPO 2016 Antalya heyeti İtalya’da bitkilendirme incelemesinde bulundu. Üç gün süren gezide ve Avrupa’nın önde gelen 3 büyük fidan ve ağaç firması görüldü. Seyahate, EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Gülay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahçe Bitkil

Türk heyeti İtalya'da
EXPO 2016 Antalya heyeti İtalya’da bitkilendirme incelemesinde bulundu. Üç gün süren gezide ve Avrupa’nın önde gelen 3 büyük fidan ve ağaç firması görüldü. Seyahate, EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Gülay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Necdet Kaplan, EXPO 2016 Antalya Projesi Müşavir Firma yetkilileri ve akademisyenler ile Bitkilendirme ihalesini alan firma yetkilileri katıldı. Gezide İtalya’nın Sicilya Adası ve Floransa bölgelerinde faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük üç firmasında bitki ve ağaç incelemesi yapıldı. 
 
İnceleme ve araştırma gezisinin verimli geçtiğini aktaran EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Gülay, bitkilendirme ihalesinin yapıldığını ve çok yakın bir zamanda ağaçlandırmanın başlayacağını söyledi. EXPO 2016 Antalya alanının bitkilendirme ihalesini alan MİM Doğal Kaynaklar Ltd Şti yetkilileri de alana dikilecek ağaçlarla ilgili inceleme ve araştırmalarının sürdüğünü, çok yakın bir zamanda alımlara ülke içinden ve ithalat yoluyla başlayacaklarını belirtti.
 
Gezinin Sicilya bölümünde, heyeti ziyaret eden Türkiye Fahri Konsolosu Domenico Romeo’ya EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği Şakayık hediye edildi. EXPO 2016 Antalya Alanının Ocak ayı sonunda yapılan bitkilendirme ihalesine 7 firma katılmış ve ihaleyi 2. aşamada MİM Doğal Kaynaklar Ltd Şti kazanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi