TTSO'da Kasım ayı toplantısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un lojistik merkeze kavuşturulma çalışmalarının devam ettiğini bu kapsamda TTSO’nun uzun süredir beklediği “Trabzon Gıda Toptancıları “ sitesinin de yapılacağını ifade etti.Trabzon Tica

TTSO'da Kasım ayı toplantısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un lojistik merkeze kavuşturulma çalışmalarının devam ettiğini bu kapsamda TTSO’nun uzun süredir beklediği “Trabzon Gıda Toptancıları “ sitesinin de yapılacağını ifade etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Kasım ayı meclis toplantısı Ali Osman Ulusoy başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Trabzon Gıda Toptancılar Sitesi” konusunda ki gelişmeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Meclis üyesi Mehmet Emin Uludüz’ün sorusu üzerine açıklamada bulunan “Trabzon Gıda Toptancıları Sitesi” nin uzun süredir kentin beklediği bir proje olduğunu anımsatarak sözlerine başlayan Başkan Hacısalihoğlu, TTSO’nun konuyu yakından takip ettiğini belirtti.

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk’ün görevlendirildiğini, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ile çözüm için arayışlarının sürdürülmüş olduğunu aktardı.

Başkan Hacısalihoğlu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile de konu hakkında yaptığı bir görüşmede, Deliklitaş MevkiindeDLH’ya ait arazinin, Akyazı Projesinin dolgusu için açılacağını, burada çıkan 300 dönüm arazinin “Trabzon Lojistik Merkezi” kapsamında değerlendirileceğinin, kendisine iletildiğini söyledi.  Bu arazi üzerinde “Trabzon Gıda Toptancıları Sitesi’nin de kurulmasının planlandığını vurguladığını aktardı. Başkan Hacısalihoğlu, “Bugüne kadar yer tespit çalışmaları üzerinde duruldu. Belediye ile odamız arasında yürütülen bu çalışmalarda en verimli çözümü bulmaya çalıştık.  Özellikle gıda toptancıları sektöründe odamızda kayıtlı üyelerimiz çok fazla. Yıllardır gerek üyelerimizin, gerekse de Trabzon’un bir Gıda Toptancıları Sitesi’ne kavuşturulması üzerinde çok çalıştık.

KOSGEB’E REKOR KREDİ BAŞVURUSU

 

 

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, hükümetin piyasalara yönelik aldığı 3 milyar TL’lik destek kapsamında KOSGEB aracılığı ile sunulan faiz indirimi destekli krediye ülke genelinde 80 bin işletmenin başvuruda bulunduğunu aktardı. Bir o kadar da işlemlerini tamamlamış işletmenin bulunduğunu aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “ KOSGEB, 100 milyon TL’lik faiz desteği planlamıştı.  Bu paranın tümü çok kısa sürede tüketildi. Belki ile bu miktara eklemeler yapılabilir. Önümüzdeki aylarda bu destek artırılma ihtimaline karşılık takip etmekte yarar vardır. “dedi.

Trabzon’da KOSGEB’e 2 bin 400'ün üzerinde işletmenin başvuruda bulunarak işlemlerini tamamladığını aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “ İşletmeler bu destekten yararlanmak için evraklarını hazırlamaya devam ediyor. Trabzon’dan bu krediyi kullanmaya şu anda bin 300 KOBİ kullanmaya hak kazandı. Daha önce KOSGEB üyeliklerinin yenilenmesi konusunda uyarıda bulunmuştuk. 23 Kasım tarihinde bankaların girişleri ile ayrılan bütçe hızla tamamlandı. Biz üyelerimizi yeni destekler için hazırlıklı olmaları için bu kez uyarıyoruz.” diye konuştu.

KOSGEB Kredileri konusunda Meclis Üyesi Tayfun Sezeroğlu ile Suat Bayraktar’da, hazırlıklarını tamamlamış üyelere çözüm getirilmesi için çalışmaların devam ettirilmesi gerektiğini savundular. Oluşan talebin KOSGEB tarafından karşılanması için bütçenin artırılması için baskı yapılması gerektiğini bildirdiler.

VERGİ AFFI ÖNEMLİ

 

 

Hükümetin vergi affı adımının çok önemli bir karar olduğuna işaret eden Başkan Hacısalihoğlu, çok birikmiş sıkıntıların bulunduğunu, yılsonunun yaklaştığını, bütçeye ne kadar katkı sağlanırsa iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, “ Yılsonu geliyor, bütçe açıklarının kapatılmasında fayda sağlanabilir. Ayrıca bankalara çok önemli görevler düşüyor. Sicil affı kararı alınmasına rağmen hala sıkıntı olan esnafın borçlarının ötelenmesi ve yeniden yapılandırılması konusunda ciddi destekler sağlanmadı. Bu koruda bankaların bu durumda olan üyelerimize daha esneklik göstermesini bekliyoruz. dedi.

AKÇAABAT OSB KAYITLAR BAŞLADI, TEŞVİK YATIRIM İNDİRİMİNDEN YARARLANMAK İÇİN BELGELERİN YILSONUNA KADAR ÇIKARILMASI GEREKİYOR

 

 

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’nde işletme üyelerinin başvuru kayıtlarının alınmaya başlandığını belirtti. Yılsonuna kadar teşvik belgesi çıkaranların yatırım teşvik belgesinden yararlanma olanağı bulunduğunu aktararak, “ Yatırım planlayan üyelerimiz 2010 yılı sonuna kadar teşvik belgelerini çıkarmaları gerekiyor. Keşiflerin yüzde 10’unun tamamlanması halinde avantajlar teşviklerden daha fazla.  Ya da orantılı bir şekilde yararlanmak mümkün olacak. Şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler