TTSO Meclis toplantısı yapıldı

  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Eylül ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında yapıldı. TTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ekonomi

TTSO Meclis toplantısı yapıldı

  

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Eylül ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında yapıldı.

 

TTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ekonominin gidişatını değerlendirdi. Başkan Hacısalihoğlu, göstergelerin ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelerin önümüzdeki bir yılda herkesin daha dikkatli olması gereken bir döneme doğru gidildiğini söyledi.

Bu duruma herkesin hazırlıklı olması gerektiğini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, bu süreçte dış piyasalara açılmanın önemine dikkat çekti. Oda olarak da üyelerin dış piyasalara açılması için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, bu kapsamda balıkçı sektör temsilcileriyle Norveç ve İsveç, mobilya sektör temsilcileriyle İtalya ve son olarak da gemi inşa sektör temsilcileriyle Almanya ve Hollanda'ya iş ve inceleme gezileri düzenlendiğini ve bu gezilerin dış piyasalar ve sektör hakkında yararlı sonuçlar ortaya koyduğunu söyledi.

 

İnşaat sektörü olarak da değişik çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Hacısalihoğlu, "Son olarak Sochi'ye gittik. Bu bölgede 2014 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları için yaklaşık 40 milyon doların üzerinde bir yatırım yapıldı. Bunları yerinde gördük. Olimpiyatlara bir buçuk yıl kaldı. Oldukça yüklü bir yatırım var. Artık ince işler kaldı. İnşaat sektörünün bu piyasayı bırakmaması, oradaki pastadan pay almaya çalışması gerekir. Biz de oda olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız" dedi.

 

Son olarak dış piyasalara açılma kapsamında ABD'ye bir program düzenleneceğini kaydeden Hacısalihoğlu, bu programa gösterilen yoğun talebin sevindirici olduğunu ifade etti.

 

Meclis toplantısında katılarak bir konuşma yapan Vergi Denetim Kurulu Trabzon Grup Başkanı Ali İhsan Sazak, yeni kurulan kurulun yapısı, görevleri ve işleyişle ilgili Meclis üyelerine bilgi verdi, soruları cevaplandırdı. Sahte faturaya ilgili soru üzerine Sazak, sahte faturanın vergi incelemelerinde önemli bir ağırlık teşkil ettiğini ve bu konunun mükellefleri mağdur ettiğini söyledi.

Eski adıyla naylon fatura olan sahte belgenin, 3 türünün bulunduğunu kaydeden Sazak, "Sahte belgenin birinci türü, mükelleflerin faturalarını taklit ederek, ikinci türü mükellefmiş gibi korsan matbaalarda bastırılan faturalar yoluyla, üçüncü türü de mükellefiyet tesis edilerek, kayıtlı bir şirket üzerinden, belgesiz mal ve hizmet alımlarını belgelendirme için düzenlenmektedir.

Bunun yanında bir de yanıltıcı belge türü vardır. Bu belge, içeriği itibarıyla gerçeği yansıtmayan belgedir. Örneğin 10 alınır, 50 alındı yazılır. Bu durumda yasal olarak düzenleyen de belgeyi alan da cezai yaptırıma muhatap olur" diye konuştu.

 

Meclis Başkanı Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, Sazak'a yaptığı konuşma ve verdiği bilgiler dolayısıyla plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi