TTB'de kalite yönetim sistemi

 Bu amaçla TTB çalışanları çağdaş borsacılık hizmetleri doğrultusunda mayıs ayında TSE'den verilen 5 günlük temel eğitim, dokümantasyon ve kalite iç tetkik konularındaki eğitimin ardından 3 günlük çalıştay eğitimini de tamamladı. 12-15 Ekim tarihleri aras

TTB'de kalite yönetim sistemi

 

Bu amaçla TTB çalışanları çağdaş borsacılık hizmetleri doğrultusunda mayıs ayında TSE'den verilen 5 günlük temel eğitim, dokümantasyon ve kalite iç tetkik konularındaki eğitimin ardından 3 günlük çalıştay eğitimini de tamamladı. 12-15 Ekim tarihleri arasında Ticaret Borsası Meclis Salonunda yapılan çalıştay eğitimini TSE eğitmenlerinden Baştetkikçi Kadir Yaşar Efendioğlu verdi. TOBB Akreditasyonunda Ticaret Borsasına katkı sağlayacak eğitimde Kalite Yönetim Sisteminin gerektirdiği dokümantasyon hazırlandı. 

Eğitmen Kadir Yaşar Efendioğlu, Kalite Yönetim Sisteminin kurumlara sistemli bir yönetim, yönetime de yasalara ve standartlara uyum sürecinde önemli katkıları olduğunu vurguladı. 

Müşteri odaklı olan Kalite Yönetim Sisteminin üyelere ve hizmet alanlara daha iyi hizmet sunulmasını sağlayarak, hizmet kalitesini iyileştirmeyi en büyük hedef olarak belirlediklerini ifade eden Efendioğlu, ''Bir dünya ve Türk Standardı olan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı aynı zamanda bir yönetim sanatıdır ve tüm yöneticiler de bu sanatın inceliklerini bilmek zorundadırlar'' dedi. 

Trabzon Ticaret Borsası, çalışanlarına verilen eğitimler sonucunda ocak ayında Türk Standartları Enstitüsü'ne başvurarak TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi için müracaat edecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler