TSİAD'tan dev atak!

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Yalçın Orhan müjdeyi verdi. Trabzon’a iki önemli proje düşündüklerini belirten Başkan Orhan, basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek önemli açıklamalar yaptı. ‘Önümüzdeki

TSİAD'tan dev atak!

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Yalçın Orhan müjdeyi verdi.

 

Trabzon’a iki önemli proje düşündüklerini belirten Başkan Orhan, basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek önemli açıklamalar yaptı.

 

‘Önümüzdeki iki yıl içerisinde gündemdeki konular hariç üyelerimiz için Trabzon için iki konu üzerinde yoğunlaşmaya karar verdik” diyen Orhan, “Bunlardan birincisi Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Ticaret Akademisi dediğimiz bir proje isimlendirdik. Bu konuda merkezi Ankara’da bulunan Milli Prodiktive Merkezi ve Türkiye Verimlilik Merkezi ile görüşmelerimizi başlattık. Ekim ve Mayıs ayı dönemlerini kapsayacak olan aylık eğitimler şeklinde 7 konu üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve sonunda katılımcı arkadaşlara sertifika vereceğimiz bir eğitim programı tasarladık. Bu eğitim programlarını yaptığımız aylar içerisinde de Türkiye gündemindeki konuları anlatmak üzere ülke gündemindeki önemli isimleri Trabzon’a getirmeye karar verdik

 

İkinci konu olarak da yurt dışındaki yenilikleri takip edebilmek için yurt dışı fuar organizasyonları düzenleme kararı aldık. Önümüzdeki iki yılda ana hatlarıyla bu iki konu üzerinde duracağız” dedi.

 

SİYASİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ

Orhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun dışında içinde bulunduğumuz sürecin seçim süreci olması dolayısıyla Trabzon’da Siyaset Buluşmaları adı altında parlamentodaki siyasi partilerin Trabzon Milletvekili adaylarıyla buluşmaya karar verdik. Onlarla beklenti ve düşüncelerimizi paylaşıp bunu Trabzon kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Trabzon’da bir eksikliğe yardımcı olmak istiyoruz bu da Trabzon’daki şirketlerin çok ortaklılık eksikliği. Trabzon’daki çok ortaklı şirket sayısı Türkiye’nin çok altında. Biz de bunun için öncelikli olarak iki sektör üzerinde yoğunlaşarak üyelerimizin de içerisinde bulunduğu çok ortaklı şirket kurmak kararı aldık”

 

Başkan Orhan, 1 ay önce yeni teşvik yasasıyla Trabzon’un da içerisine alındığı 4 sektörden biri olan çağrı merkezlerinin ilgilerin çektiğini belirterek, “Biz yine uzun zamandan beri eksikliğini hissettiğimiz Trabzon’da kolej kurma gibi bir düşüncemiz var. Çalışmalarımı başlattık. İnşallah önümüzdeki günlerdeki süreçlerde bizim için olumlu olur diye düşünüyoruz. TSİAD olarak tabiî ki Belediye, TTSO, KTÜ ve diğer kurumlarla paylaşımlara devam edeceğiz ama bu konular önceliklerimiz olacak. Kendimiz elimizi taşın altına koyarak bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi