Trabzonlular şikayet sırasına girdi

Trabzon'da 2010 yılı içinde bin 530 tüketici satın aldıkları ürünlerle ilgili Trabzon Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nde şikayette bulunurken, yapılan incelemede 842 tüketicinin şikayeti haklı bulundu.Trabzon Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'ne 2010 yılında şu an

Trabzonlular şikayet sırasına girdi

Trabzon'da 2010 yılı içinde bin 530 tüketici satın aldıkları ürünlerle ilgili Trabzon Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nde şikayette bulunurken, yapılan incelemede 842 tüketicinin şikayeti haklı bulundu.

Trabzon Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'ne 2010 yılında şu ana kadar, taksitli, kampanyalı, kapıdan satışlar, mesafeli satışlardan 54, ayıplı mal ve hizmetlerinden bin 476 olmak üzere toplam bin 530 tüketicinin satın aldığı ürünler İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nde değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelerde satın alınan bin 530 üründen 497'si tüketici aleyhine sonuçlanırken, en fazla şikayet cep telefonları, defolu ayakkabılardan ve kredi kartı aidat ücretlerinden geldi.

Aynı yıl bin 530 ürün şikayetinden bin 339'u lehte ve aleyhte sonuçlandırılırken, 191 şikayetin ise incelemesi sürüyor. Bilirkişi incelemesine ise 322 kez başvuruldu.

Trabzon Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayri Taç başkanlığında oluşan hakem heyetinde Esnaf Odaları, Ticaret ve Sanayi Odası, Tüketiciler Derneği, Trabzon Belediyesi ve Trabzon Barosu'ndan birer temsilci yer alırken, heyet 1 ayda 2 kez toplanıyor.

Öte yandan 2009 yılında ise bin 600 tüketici satın aldıkları ürünlerle ilgili şikayette bulunurken, yapılan incelemede 972 tüketicinin şikayeti haklı bulundu.

Trabzon Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü' yetkilileri ürün alırken vatandaşların garanti belgesi, kullanma tanıtım klavuzu ve ürünün bandrollü olup olmadığına dikkat etmesini istediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi