Trabzonlu firmalar Türkiye Birincisi

Açıklanan ilk 1000 firma içinde Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin (DKİB) yetki alanında bulunan Trabzon, Rize ve Artvin illerinden toplam 13 firma yer aldı. Bu durumu almasını değerlendiren Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 13 firm

Trabzonlu firmalar Türkiye Birincisi
Açıklanan ilk 1000 firma içinde Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin (DKİB) yetki alanında bulunan Trabzon, Rize ve Artvin illerinden toplam 13 firma yer aldı. Bu durumu almasını değerlendiren Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 13 firmanın ilk bin içinde yer almasının gurur vesilesi olduğunu söyledi. Liste içinde yer alan firmalara teşekkür eden Gürdoğan, “Bizlere bu gururu yaşatan ihracatçı firmalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, çünkü Bölgemiz şartlarında bir çok olumsuzluk yaşadığımız bir ortamda bu üstün başarıyı bu sorunlara rağmen sağlayan ihracatçılarımıza müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.
 
TRABZON’DAN 10, RİZE’DEN 2 VE ARTVİN’DEN 3 FİRMA
TİM tarafından açıklanan 2012 yılı en fazla ihracat yapan ilk 1.000 ihracatçı firma listesinde Trabzon ilinden “Oltan Gıda Maddeleri ihracat ithalat Tic.Ltd.Şti., Kalyoncu Nakliyat Turizm Tic.San.Ltd.Şti., Özgün Gıda San. Ve Tic.Ltd.Şti., Aydemirler Sebze meyve San.Tic.Ltd.Şti., Sabırlar Fındık İhr. Ltd.Şti., Arslantürk Tarım Ürünleri San.İhracat Ltd.Şti., Bulutlar Gıda Maddeleri Tic.Ltd.Şti., Star Gıda Maddeleri Tic.Ltd.Şti., As Star Tarım Ürünleri Tic.Ltd.Şti., Hekimoğlu Döküm Sanayi A.Ş.,” Rize’den “Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. ile Yamakoğlu İnşaat Taah.ve Dış Ticaret Ltd.Şti” ile Artvin’den “Kesimal Kardeşler İnşaat San. A.Ş. firması” ilk 1.000 ihracatçı listesine girdi.
 
OLTAN, KALYONCU VE ÇAYELİ BAKIR SEKTÖRLERİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölge illerinden 3 firmanın da sektörlerinde sektör birincisi olmasının ayrıca büyük başarı ve büyük bir gurur kaynağı olduğuna vurgu yaptı. Sektörlerinde en fazla ihracatı yaparak Türkiye birincisi olan bu firmalar ise şunlar:
“Fındık ve Mamülleri sektöründe en fazla ihracat yaparak sektör birincisi Oltan Gıda Maddeleri ihracat ithalat Tic.Ltd.Şti., Yaş Meyve Sebze sektöründe en fazla ihracat yaparak sektör birincisi Kalyoncu Nakliyat Turizm Tic. San.Ltd.Şti. ve madencilik sektöründe de en fazla ihracat yaparak sektör birincisi Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş”
Sektör birincisi olan firmalara ödüllerinin önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi