Trabzon'dan yeni yasaya eleştiri

KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş Yeni Ticaret Kanununun Ticari yaşamı değiştireceğini söyledi.KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar ALTINTAŞ Türkiye Büyük Millet Meclisinden yeni yasalaşan Türk Ticaret kanunun ülkemiz ticari hayatı açısından önemli bir değişim sü

Trabzon'dan yeni yasaya eleştiri

KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş Yeni Ticaret Kanununun Ticari yaşamı değiştireceğini söyledi.

KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar ALTINTAŞ Türkiye Büyük Millet Meclisinden yeni yasalaşan Türk Ticaret kanunun ülkemiz ticari hayatı açısından önemli bir değişim sürecini başlatacağını söyleyerek, ‘Yeni Türk Ticaret Kanunuyla birlikte ticari hayatımızda önemli değişmeler yaşanacaktır. İşletmelerimiz yeni Ticaret Kanununa bir an önce ayak uydurmaları gerekir. Kanun işletmelerimize ticari hayatta önemli kolaylıklar sağlayacak. Firmaların yeni ticaret kanunundaki kolaylıklardan yararlanabilmeleri için kendilerini bir an önce adapte etmeleri gerekir’ dedi.

Yeni çıkan Türk Ticaret Kanunun ülkemizde yatırım ortamının iyileştirilmesi, doğrudan dış yatırımın ülkemize daha fazla çekilebilmesi, şirketlerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanması, kayıt dışı ekonomi ile mücadele için çok büyük öneme sahip olacağın  başta KOBİ’ler olmak üzere birçok şirketin etkileneceğini ve yeni Ticaret Kanunu sayesinde mevzuatlar KOBİ’ler için işlerini zorlaştırıcı birer engel olmaktan çıkıp KOBİ’lerin haklarını yasal zeminde savunmak için birer dayanak olacağını belirten Altıntaş ‘  Dünya ticaret hayatının hızlandığı, dünya üzerinde her an ticaretin var olduğunu düşünürsek yeni kanun ile birlikte dünya çapında yer alan girişimcilerimizin önünde yer alan ve mevzuattan kaynaklanan birçok sorun yok olacaktır.  Yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ile birlikte yurtdışından gelecek yabancı yatırımcıların önü açılacak ve Türkiye’ye yatırım yapmak isteyip çeşitli mevzuat zorluklarından dolayı yatırımlarını başka ülkelere kaydırma düşüncesinde olan yatırımcılar rotalarını tekrar Türkiye’ye çevirecektir.   Tek kişi şirket oluşturmak, gerçekte faal olmadığı halde şirketleri ticaret sicil kayıtlarından sildirmenin zorluğu, elektronik mektuplar ile yürüyen iş hayatına yeni bir soluk, yeni bir heyecan oluşturacaktır’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi