Trabzon'dan 1 milyar $'lık ihracat

Trabzon'dan bu yılın 11 ayında bir milyar doların üzerinde ihracat yapıldı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un dış ticaretteki performansının her geçen yıl k

Trabzon'dan 1 milyar $'lık ihracat

Trabzon'dan bu yılın 11 ayında bir milyar doların üzerinde ihracat yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un dış ticaretteki performansının her geçen yıl katlayarak artığını vurguladı.

Bu yılın 11 aylık ihracat verileri baz alındığında Trabzon'un 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren 15 il arasında yer aldığını belirten Gürdoğan, şunları söyledi:

"Trabzon'dan Ocak - Kasım döneminde 1 milyar 36 milyon 218 bin Dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı döneminde Trabzon'dan yapılan ihracat 907 milyon 978 bin Dolar olmuştu. Ayrıca, Trabzon, ihracat yapılan ülke sayısı açısından da ülkemizin önde gelen illeri arasında yer aldı. Bu yılın 11 ayında Trabzon'dan 88 ülkeye ihracat gerçekleştirildi."

Trabzon'un Karadeniz Bölgesi'nde bulunan 18 il arasında da en çok ihracat yapılan il konumunda olduğunu da ifade eden Gürdoğan, "Karadeniz Bölgesi'nden yapılan toplam ihracatın yüzde 35'i Trabzon'dan gerçekleştirildi" dedi.

-En fazla ihracat fındık ve mamullerinde-

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden 2011 yılının Ocak-Kasım döneminde toplam 1 milyar 440 milyon 482 bin Dolar tutarında ihracat gerçekleştirildiğini dile getiren Gürdoğan, şöyle devam etti:

"Bu yılki ihracatımızda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,2 oranında bir artış yaşandı. Ürün sıralamasında ise 624 milyon 85 bin Dolar tutarında ihracatla fındık ve mamulleri birinci sırayı, 317 milyon 431 bin Dolar tutarındaki ihracatla yaş meyve sebze ürünleri ikinci sırayı ve 265 milyon 81 bin Dolar tutarındaki ihracatla da madencilik ürünleri üçüncü sırayı aldı."

Gürdoğan, bölgeden 2011 yılı Ocak-Kasım döneminde en fazla ihracat yapılan ilk 5 ülkenin ise Rusya Federasyonu, Gürcistan, Almanya, Fransa ve İtalya olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi