Trabzon'daki kadın ve gençler...

Trabzon İl Genel Meclisi Başkan Vekili Arzu Yalçınalp, Avrupa Birliği ‘Genç İstihdamı’ Projeleri başlığı altında değerlendirilen genç nüfusun ve özellikle kadınların istihdamına yönelik proje ile 171 bin 700 Avroluk bütçenin Trabzon’a kazandırıldığını söy

Trabzon'daki kadın ve gençler...

Trabzon İl Genel Meclisi Başkan Vekili Arzu Yalçınalp, Avrupa Birliği ‘Genç İstihdamı’ Projeleri başlığı altında değerlendirilen genç nüfusun ve özellikle kadınların istihdamına yönelik proje ile 171 bin 700 Avroluk bütçenin Trabzon’a kazandırıldığını söyledi.

Trabzon İl Genel Meclisi’nin AK Partili Meclis Başkan Vekili Arzu Yalçınalp’in yaklaşık 1 yıl önce üzerinde çalışmaya başladığı, genç nüfusun ve özellikle kadınların istihdamına yönelik proje sonuçlandı. Avrupa Birliği ‘Genç İstihdamı’ Projeleri başlığı altında değerlendirilen proje ile 171 bin 700 Avroluk bütçe Trabzon’a kazandırıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Arzu Yalçınalp, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje yazımını, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ise eğitimlerin verilmesini taahhüt ederek Trabzon İl Özel İdaresi ile ortak gerçekleştirdiği projede gençler 6 aylık bir eğitimden geçecekler. Çok yoğun olarak İngilizce dil eğitimi yanında spor, organizatörlük, halkla ilişkiler, sağlık bilgisi ve ilk yardım, bölgesel tarih gibi derslerin de verileceği programı temel amacı 2011 Olimpiyatları’nda Trabzon’umuzu donanımlı ve vizyon sahibi bir ekiple en iyi şekilde temsil edebilmektir” dedi.

Oluşturulacak komisyon tarafından seçilecek olan kursiyerlerin 75’inin bayan, 25’inin erkek ve tümünün 15-29 yaş arası gençlerden oluşacağını da ifade eden İl Genel Meclisi Başkan Vekili Arzu Yalçınalp, öncelikle İngilizce alt yapısı olan, Beden Eğitimi Bölümü mezunu, işsiz gençlerin tercih edileceği proje kapsamında, kursiyerlerin günlük olarak 15 TL civarında da bir yevmiye alacağı ve eğitimler sonrasında başarılı olan gençlerin Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Olimpiyatlar süresince görev alacakları müjdesini de verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi