Trabzon’da kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu

 Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kurumlar vergisinde bu yıl Trabzon'da ilk sırayı Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’nin aldığını söyledi. Yumbul, 2012 yılı vergilendirme dönemine ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamesi verme sür

Trabzon’da kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu

 

Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kurumlar vergisinde bu yıl Trabzon'da ilk sırayı Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’nin aldığını söyledi.
 
Yumbul, 2012 yılı vergilendirme dönemine ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamesi verme süresinin 29 Nisan 2013 günü sona erdiğini belirterek "Buna göre, 2013 yılı Nisan ayı içerisinde mükelleflerimizden 4 bin 184 adet kurumlar vergisi beyannamesi alınmış, bu beyannameler ile toplam 449 milyon 885 bin TL vergiye tabi gelir (matrah) beyan edilmiş ve bu gelir üzerinden 89 milyon 194 bin TL kurumlar vergisi tahakkuk ettirilmiştir.
 
Bir önceki yıl beyanı ile karşılaştırıldığında kurumlar vergisi matrahında yüzde 17, tahakkuk eden vergide yüzde 18 oranında artış gerçekleşmiştir" dedi.
Vergi Dairesi Başkanlığı kurulduğu 2005 yılında Trabzon’da 2 bin 939 kurumlar vergisi mükellefi bulunurken, 2012 yılında bu rakamın 4 bin 184 mükellef sayısına ulaştığını kaydeden Yumbul "Son yedi yıla baktığımızda 2005 yılına oranla kurumlar vergisi mükellef sayısında yüzde 42, kurumlar vergisi matrahında ise yüzde 485 artış olmuştur.
 
Trabzon genelinde 2012 vergilendirme dönemi için beyanda bulunan 4 bin 184 mükellef kurum başına ortalama 107 bin 525 TL matrah beyanında bulunmuş, beyan olunan bu matrahlar üzerinden ise mükellef başına ortalama 21 bin 317 TL kurumlar vergisi tahakkuk ettirilmiştir. 2011 yılında İlimizde en yüksek kurumlar vergisi ödeyen ve ilk 10 sırada yer alan mükelleflerimizden 6 tanesi 2012’da da ilk 10 sıradaki yerini koruyabilmiş, diğer 4 mükellefimiz ise değişmiş olup, alınan beyannamelere ilişkin yapmış olduğumuz sıralamalarda İlimizde ilk 10’a giren kurumlar vergisi mükelleflerimiz arasında ilk sırayı Çoruh Elektrik A.Ş. alırken, 2. sırayı AK İnşaat Mimarlık Mühendislik Ticaret A.Ş ve 3. sırayı da Trabzon Liman İşletmeciği aldı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler