Trabzon'da iş geliştirme merkezi kurulacak

Trabzon'da kurulması planlanan İş Geliştirme Merkezi için değerlendirme toplantısı düzenlendi.Valilikte düzenlenen toplantıya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,

Trabzon'da iş geliştirme merkezi kurulacak

Trabzon'da kurulması planlanan İş Geliştirme Merkezi için değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Valilikte düzenlenen toplantıya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoglu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Öz, kentin kalkınması, gelişmesi ve yatırımların devamı için yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade ederek, "Trabzon’da İş Geliştirme Merkezi kurarak bölgede üretimi ve istihdamı geliştirme konusunda önemli bir adım daha atmış olacağız.  Bu alanda belli mesafeler aldık. İlimizde yürüttüğümüz çalışmaları yerel yönetimler, odalar, sivil toplum kuruluşlarımız ve üniversitemizle paylaşıp bundan sonraki süreçte neler yapabiliriz, hangi adımları atabiliriz, bunu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bu çalışmaların şehirde istihdam ve bölgesel kalkınma için önemli bir altyapı olacağını vurgulayan Vali Öz, şunları kaydetti:

"Bunun yanında Arsin Organize Sanayi Bölgesinden sonra Beşikdüzü'nde de önemli bir mesafe aldık. Şinik sanayi bölgesinde de yer tahsislerimiz gerçekleştirildi. Vakfıkebir'deki kamulaştırmalar tamamlanmış olup altyapı yatırımlarına geçmiş bulunuyoruz. Bunlar ilimizde bu alanda bir potansiyelin harekete geçirilmesinin ilk adımlarıdır. Bu iş geliştirme merkezleri de bu bölgeler için yatırımcı ve müteşebbislerin altyapısını oluşturacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi