Trabzon Ticaret Borsası kendini savundu: Fındık sektöründe...

TTB o açıklamalara cevap verdi.

Trabzon Ticaret Borsası kendini savundu: Fındık sektöründe...
Trabzon Ticaret Borsası, kendisine yönelik Ziraat Mühendisleri Odası’nın ve Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yaptığı açıklamalara cevap verdi. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Ticaret Borsası olarak, söz konusu fındık olduğunda sektörün tüm kesimlerini bir bütün kabul ederek çalışmalar yaptıklarını ve bunları da kamuoyu ile açık bir şekilde paylaştıklarını hatırlattı. Köleoğlu, açıklamasında “Her zaman belirttiğimiz gibi, daima sektörün tüm kesimleri ve bu kesimlerin meslek örgütleri ile işbirliği içinde olmayı tercih ettik. Bu vesile ile fındıkta son yılların en büyük felaketi olarak adlandırabileceğimiz külleme hastalığı ile ilgili topyekün mücadele için her kesimden, herkesi davet ederek 150 kişinin katılımı ile 25 Ekim tarihinde çalıştay gerçekleştirdik. Kamuoyu ile paylaştığımız bu gerçeklere ve toplantıya katılmış olmalarına rağmen Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı'nın yerel bir gazetede çalıştay ile ilgili ‘kendi çıkarları doğrultusunda rapor oluşturacaksın’ açıklamasını teessüf ve üzüntü ile okuduk. Böyle bir açıklamanın gerçeği yansıtmadığını kendisi de, toplantıya katılanların tümü de görmüştür. Ayrıca Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısında külleme çalıştayının borsanın yetki alanına girmediği ve bu nedenle faaliyetimize anlam veremedikleri yönündeki açıklaması da ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Başta da ifade ettiğimiz gibi, Trabzon Ticaret Borsası olarak fındığın sadece ticaret tarafı ile değil, dahası en fazla üretim alanı olmak üzere her aşamasında her şeyin iyi olması için çaba gösteriyor, öncülük ediyoruz. Bunun neresi yanlıştır? Aynı açıklamada, borsanın emanet fındık aldığı ve bunları açıklaması gerektiği yönündeki beyanları anlamak bile mümkün değildir. Çünkü borsaların böyle bir işlevi ve uygulaması yoktur, olmamıştır. Bu arkadaşlarımız Ticaret Borsalarının işlevini ya bilmemekte, ya da karıştırmaktadırlar. Özellikle de, ‘Fındık fiyatlarını ihracat sezonu açılışında neden 11.90 TL olarak ilan ettiler’ ithamını anlamak bile mümkün değildir. Çünkü Trabzon Ticaret Borsası'nın fındık fiyatı ilan etmek gibi bir uygulaması yoktur. Önceki yıllarda web sayfamıza koyduğumuz ve serbest piyasada oluşan günlük fındık fiyatları bile 2 yıldan beri kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Köleoğlu, fındık sektöründe sürekli konuşma ve atışma ile, bir de birbirini suçlama ile bir yere varılamayacağını da ifade ederek “Tek çözüm, ortak akıl üretmektir. Bunun yol ve yöntemi de bir araya gelerek ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmektir” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler