Trabzon işbirliğine hazır

Vali Öz, Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyetinin Başkenti Batum’da Açılan 4. Expo Build Batum Yapı-İnşaat Fuarının açılışına katıldı.Batum Acara Ticaret Odası ve İngiliz Point Expo işbirliği ile düzenlenen Batum Gürcistan Yapı İnşaat Fuarı’nın açılışına Trab

Trabzon işbirliğine hazır

Vali Öz, Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyetinin Başkenti Batum’da Açılan 4. Expo Build Batum Yapı-İnşaat Fuarının açılışına katıldı.

Batum Acara Ticaret Odası ve İngiliz Point Expo işbirliği ile düzenlenen Batum Gürcistan Yapı İnşaat Fuarı’nın açılışına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanı sıra, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze, Türkiye Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, Azerbaycan Batum Başkonsolosu Hüseyin Necefov, Acara Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Arasında Çok Taraflı İlişkiler Geliştirme Komisyonu Başkanı Büyükelçi Tariel Lebanide katıldı.

Bu yıl 4. kez organize edilen Expo Build Batum, Gürcistan Uluslararası Yapı İnşaat Fuarı’yla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Vali Öz, “Türkiye ile Gürcistan arasında özellikle son yıllarda güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Turizm, ticaret, sağlık, kültürel ve sportif alandaki bu gelişmelerin daha da ileriye taşınması için Trabzon olarak işbirliğine her zaman hazırız.

Batum’da açılan fuara bu ülkede faaliyette bulunan 22 Türk firmasının yanında İran, Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerden de çok sayıda firma katıldı. Bu tür organizasyonlar ülkeler arasında işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Biz de Trabzon olarak Batum’la olan ekonomik, kültürel ve sportif alandaki işbirliğimizi geliştirmek için Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı ile iki il ve bölgeler arasındaki işbirliklerinin gelişmesi için temaslarda bulunduk” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler