TOKİ kura çekimi yapıldı

Aydın Doğan Kapalı Spor Salonunda yapılan kura çekilişine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gençlik ve Spor Müdür Vekili Burhanettin Kaya, Mahalli İdareler Müdürü Çağlayan Turhan, TOKİ yetkileri ve konutlara müracaat eden vatandaşlar katıldı.Gümüşhane Val

TOKİ kura çekimi yapıldı

Aydın Doğan Kapalı Spor Salonunda yapılan kura çekilişine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gençlik ve Spor Müdür Vekili Burhanettin Kaya, Mahalli İdareler Müdürü Çağlayan Turhan, TOKİ yetkileri ve konutlara müracaat eden vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de çok önemli bir konut hamlesini gerçekleştiren TOKİ’nin Gümüşhane’de hem alt gelir grupları, hem normal gelir grupları, hem de afet konutları kapsamında bütün ilçelerde yeterli sayıda konut inşa ettiğini belirterek, TOKİ’ye çalışmaları ve Gümüşhane’ye sağladığı katkı için teşekkür etti.

Konuşmasında ‘Dünyada mekan, ahirette iman’ sözüne vurgu yapan Vali Salihoğlu, “Sağlıklı bir neslin yetişmesi, çocuklarımızın sağlıklı şekilde büyütülmesi için evin önemini hepimiz biliyoruz. Ancak günümüzün ekonomik koşulları herkesin bir konut sahibi olmasına imkan vermiyor. Bu nedenle devletimizin bu büyük hamlesi sayesinde ülkemizde yaklaşık 500 bin kişi uygun ve yeterli konuta kavuşmuş bulunuyor. İnşallah ilimizde de bundan sonra yapılacak olan diğer konut projeleri ile evsiz yurttaşımız kalmayacaktır.” dedi.

Vali Salihoğlu, Gümüşhane’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından 1+1 konutların müracaatlarının 15 Nisan’da sona ereceğini de hatırlatarak, bütün ilçelerden yeterli başvuru olması halinde yine küçük taksitlerle vatandaşların ev sahibi olacaklarını belirterek, bu konuda vatandaşların başvurularını beklediklerini dile getirdi.

Toplam 655 kişinin müracaat ettiği 198 konutluk projeye 3 şehit ailesi, 5 gazi ve 47 engelli vatandaş müracaatta bulunurken, müracaat eden şehit ailelerinin tamamına konut verildi. Gazi ve engelliler için ise belirlenen üçer kontenjan çekilişi Vali Enver Salihoğlu tarafından yapıldı. Yetkililer gazi ve engelli grubunda kontenjan haricindeki müracaatçıların da listeye dahil edilerek diğer konutlar için kuraya katıldığını söyledi.

Yapılan çekilişin ardından 198 konut için asil talihliler belirlenirken, 99 kişi de yedek olarak belirlendi. Gümüşhane 1.noteri gözetiminde yapılan çekilişin sonuçlarının TOKİ tarafından açıklanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi